Precice 2 Hakkında Merak Edilenler

Precice 2 - Hasta öncesi sonrası görselGünümüzde, medikal teknolojideki ilerlemeler, insan hayatını kolaylaştırmaya ve iyileştirmeye devam ediyor. Bu ilerlemelerden biri olan Precice 2, kemik uzatma ve düzeltme alanında çığır açan bir yenilik olarak öne çıkıyor. Gelişmiş mekanizması ve minimal invaziv uygulanışı ile hastalar için daha konforlu bir iyileşme süreci vaat eden Precice 2, ortopedi dünyasında büyük bir ilgi görmekte.

Precice 2, bacak uzatma ameliyatlarında devrim yaratan, tamamen içten çalışan bir ileri teknoloji cihazıdır. Bu sistem, uzatma işleminin cilt dışına herhangi bir ek aparat gerektirmeksizin, manyetik bir uzaktan kumanda aracılığıyla içeriden yönetilebilmesiyle öne çıkıyor. Precice 2 yöntemi, kullanılan cihazın getirdiği ek maliyetlere rağmen, LON yöntemine kıyasla tercih edilme sebeplerini bariz bir şekilde göstermektedir. Özellikle, hastalar için en cazip nokta, LON yönteminin aksine, bacağın dış kısmında herhangi bir dış fiksatöre ihtiyaç duyulmamasıdır. Bu, özellikle pansuman ve hijyen konusunda kritik öneme sahip ilk 15 gün süresince büyük bir avantaj sağlar. Ameliyat sonrası ilk 15 gün içinde pansumanların tamamlanması, hijyenik sorunların büyük ölçüde önlenmesine olanak tanır. Bu yenilikçi yaklaşım, hem estetik hem de fonksiyonel açıdan hastalara önemli faydalar sunarak bacak uzatma sürecini daha güvenli ve konforlu hale getirir. Yazımızın devamında Precice 2 yöntemine dair ameliyat olmayı düşünen kişilerin çeşitli sorularını ve yanıtlarını bulabilirsiniz. Ayrıca aşağıdaki bağlantı linklerimizden LON yöntemine dair merak edilen soruları ve LON ve Precice 2 karşılaştırmalarına da ulaşabilirsiniz.

  1. Precice 2 yöntemiyle ameliyat olan bir hasta kaç gün sonra yürümeye başlayabilir?
    Ameliyat sonrasında hastalar kilolarına göre ilk 2-3 ay tekerlekli sandalye ya da walker kullanmaktadır; ardından gerekli kontrol ve muayeneler yapıldıktan sonra doktor onayı doğrultusunda dikkatli şekilde destekli yürümeye başlayabilmektedirler.
  2. Ameliyat sonrasında hastalar hastanede ne kadar süre kalırlar?
    Hastaların kontrollerinin sağlanabilmesi için genellikle ameliyat sonrasında 5 gün hastanede kalmaları gerekmektedir. Daha sonrasında ise doktor hastanın sağlık durumunda bir sakınca görmezse hasta hastaneden çıkış yapabilmektedir.
  3. Fizik tedavi ne zaman başlamaktadır?
    Fizik tedavi süreci, hastaların ameliyattan sonraki ikinci gününde, hastanede kalışlarının devam ettiği süreçte başlar. İlk haftada, seanslar iki gün arayla düzenlenir. Hastanın ilk haftayı takiben otelde konaklaması durumunda – tercihlerine bağlı olarak anlaşmalı olduğumuz otellerden birinde kalabilirler – fizik tedavileri hafta sonları hariç her gün devam eder. Tedavinin yoğunluğu, uzama miktarına göre değişiklik gösterebilir; bu nedenle, doktorun tavsiyesi üzerine, bazı hastaların Cumartesi günleri de dahil olmak üzere ek fizik tedavi seanslarına ihtiyacı olabilir. Bu yaklaşım, hastaların iyileşme sürecini hızlandırmayı ve ameliyat sonrası dönemde en iyi sonuçları elde etmeyi amaçlar.
  4. Ameliyat sonrasında hasta tuvalet ihtiyacını nasıl karşılamaktadır?
    Ameliyattan sonraki süreçte nispeten kilolu hastalar tekerlekli sandalye kullanırken, kilosu normal hastalar ise walker kullanmaktadır. Bu noktada tuvalet ihtiyaçlarını da tekerlekli sandalye ya da walker yardımıyla yürüyebildiklerinden dolayı giderebilmektedirler.
  5. Ameliyattan sonra hastalar nasıl duş alır?
    Ameliyattan sonraki ilk 3-4 haftada yaralı bölgeye su değmemesi önemlidir. Bu yüzden bazı hastalar yalnızca belden yukarı duş alırken bazı hastalar da yaralı bölgeyi özel poşetlerle kapatarak su değmesini engellemektedir. Olası enfeksiyon riski için bu husus önemlidir. 3-4 hafta sonra yaralı bölge kapanmış olacağından hastalar eski duş rutinlerine dönebilmektedirler.
  6. Yaralı bölgede enfeksiyon riski var mıdır?
    Bu konuya çok net bir yanıt vermek mümkün değildir. Ancak eğer hastanın pansumanlarına ve hijyenine dikkat edilirse enfeksiyon riski oldukça düşük olacaktır. Yaralı bölgeye su değmemesi, pansumanlarının düzenli yapılması ve temiz tutulması enfeksiyon riskinin önüne geçecektir.
  7. Ameliyat sonrasında hastaların uyurken dikkat etmeleri gereken hususlar nelerdir?
    İlk 15-20 gün bacakta yara olacağı için hastaların sırt üstü yatmaları gerekmektedir. Ancak bu süreç tamamlandıktan sonra yani yaralı bölge kapandığında hastalar diledikleri şekilde sağa ve sola yatabilmektedirler.
  8. Precice 2 yönteminde hastalar bacaklarını nasıl uzatırlar?
    Precice 2 yönteminde, kemik uzatma işlemini tamamen manyetik bir kumanda ile gerçekleştirilir. Bu özel kumanda, intermedüler çiviye sinyaller göndererek kemiklerin günlük olarak 0.99 mm kadar ayrılmasını sağlar. Bu süreçte, kemiklerin arasında oluşan boşluklara vücut, yeni ve yumuşak bir kemik dokusu geliştirmeye başlar. Hastalar, bu uzama işlemini her gün üç kez, her birinde 0.33 mm olacak şekilde kumanda yardımıyla gerçekleştirirler. Uzatma süreci tamamlandığında, oluşan yeni yumuşak kemik dokusu zamanla sertleşerek normal kemik yapısına dönüşür. Bu hassas ve yenilikçi yöntem, kemik uzatma sürecini daha kontrollü ve etkili bir şekilde yönetmeyi mümkün kılmaktadır.
  9. İç çivi ne zaman çıkmaktadır?
    Doktorlar iç çivinin genellikle 1-2 sene içerisinde çıkarılmasını tavsiye etmektedir. Ancak çıkarılmazsa da bilinen net bir sakınca söz konusu değildir.
  10. Hastalar ne zaman yaşadıkları ülkeye ya da şehre dönebilirler?
    Uzama süreci bittikten sonra hastalar herhangi bir problem yaşamadan ülkelerine dönebilmektedir. Ancak döndükten sonra ct taramasına girmek isterlerse çivinin manyetik olmasından dolayı sıkıntı yaşayabilmektedirler. Bu durumda tarama yaptırılacak hastaneye durumu bildirmek ve ona uygun bir yöntem izlenmesi gerekmektedir.
  11. Yaşadıkları yere dönen hastalar ne zaman kadar fizik tedavilerine ve x-ray çekimlerine devam ederler?
    Hastalarımıza, ülkelerine döndükten sonra 1 ile 3 ay aralığında, bulundukları yerdeki bir fizyoterapist ile fizik tedaviye devam etmelerini öneriyoruz. Aynı zamanda, yürüme bandı gibi araçlarla yapılan günlük egzersizlerin iyileşme sürecine katkıda bulunacağını düşünüyoruz. Ancak, kişisel egzersiz programına başlamadan önce doktorunuza danışmanızın önemi büyüktür.Röntgen takibi açısından, uzama süreci boyunca hastaların her 15 günde bir kez; uzama sürecinin tamamlanmasının ardından ise ilk 5-6 haftalık dönemde ve daha sonra doktorlarının önerdiği periyotlarda röntgen çektirmeleri yararlı olacaktır. Bu düzenli kontroller, tedavinin başarılı bir şekilde ilerleyip ilerlemediğini anlamak için önemlidir.
  12. Hastalar ne zaman desteksiz yürümeye başlamaktadır?
    Precice 2 yöntemini tercih eden hastalar 6-7 ay içerisinde desteksiz yürümeye başlayabilmektedir. Ancak bu noktada doktorun kontrolleri ve onayı çok önemlidir. Desteksiz yürümeye başlanılan süreç içerisinde bacaklara birden yüklenmek yerine ufak hareketlerle alıştırarak yürümeye başlamak hastanın sağlığını için önemlidir.
  13. Desteksiz yürümeye başladıktan sonra spora dönmek mümkün müdür?
    Ameliyattan sonraki ilk haftadan itibaren, hastaların üst vücut egzersizleri yapmasının sakıncası yoktur. Genel sağlık durumları göz önünde bulundurulduğunda, hastalar genellikle 6-7 ay sonra desteksiz yürümeye başlarlar. Spora dönüş konusunda ise, ameliyat sonrası 9-12 aylık dönem daha uygun bir zaman olarak görülmektedir. Erken dönemde veya ağır spor aktivitelerine başlamak, çivinin eğilmesine yol açabilecek ve kaynamanın tamamlanmasını engelleyebilecek olduğundan tavsiye edilmemektedir.

Precice 2 yöntemi boy uzatma ameliyatlarında dünya çapında en çok tercih edilen 2 yöntemden biridir. Ameliyat olmasında herhangi bir sakınca olmayan hastalar doktorlarından detaylı bilgilendirmeleri alarak hangi ameliyat yöntemini tercih edeceklerine karar vermektedir. Bu noktada doktorunuzda hem LON yöntemi hem de Precice 2 yöntemi hakkında detaylı bilgi almanız karar verme süreci açısından oldukça önemlidir. Unutmayın ki boy uzatma ameliyatı ciddi bir cerrahi operasyondur ve olmak isteyen kişilerin süreç hakkında en doğru şekilde bilgilendirilmeleri son derece önemlidir. Aklınıza takılan diğer sorular için doğrudan hasta temsilcilerimizle iletişime geçebilir ya da YouTube hesabımızı takip ederek doktor bilgilendirme ve hasta röportajlarımıza göz atabilirsiniz.

    Uzatma miktarı, uzatma süreci, yöntemlerin farkı, ameliyat riski hakkında bilgilendirileceksiniz.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Whatsapp
    Online Görüşme

    Online
    Görüşme

    Canlı Destek Botu
    Online Görüşme

    Canlı
    Destek AI

    BoyAmeliyatı AI Asistan X

    Merhaba ben Türkiye'nin ilk boy uzatma ameliyatı şirketi olan BoyAmeliyatı ekibi tarafından yapılmış Dünya'nın ilk yapay zeka boy uzatma ameliyatı asistanıyım. Bana boy uzatma ameliyatıyla ilgili istediğiniz soruyu sorabilirsiniz..

    Bu konuşma, bir yapay zeka modeli ile gerçekleştirilmektedir. Yapay zeka tarafından verilen yanıtlar genel bilgilendirme amaçlıdır ve yasal olarak bağlayıcı değildir. Kesin bilgi almak için lütfen hasta temsilcisi ile iletişime geçiniz.