Boy Uzatma Ameliyatından Sonra Ne Zaman İyileşirim?

Boy uzatma ameliyatı öncesi-sonrası görselSon yıllarda boy uzatma ameliyatı, Türkiye’de hem yurt içinden hem de yurt dışından gelen hastalar arasında giderek popülerlik kazanmıştır. Ancak bu önemli karar öncesinde ameliyat süreci, riskleri, iyileşme süresi ve günlük yaşama dönüş gibi konularda doğru ve güvenilir bilgilere ulaşmak çok önemlidir.Süreç hakkında bilgi sahibi olmak hastaların bilinçli bir karar vermesini kolaylaştırmaktadır. Boy uzatma ameliyatı hakkında kapsamlı rehberler ve uzman görüşleri, hastaların kafalarındaki tüm soru işaretlerini gidermede büyük rol oynamaktadır. Bu yazımızda boy uzatma ameliyatının tüm aşamalarına yer verilerek iyileşme sürecine dair en güncel ve detaylı bilgileri bulabilirsiniz. Doktorumuzun önerileri ile sürecin her adımında bilinçli ve güvenli bir şekilde ilerleyebilirsiniz.

Boy Uzatma Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci

Boy uzatma ameliyatının ardından hastalarımız, iyileşme sürecinin başlangıcında birebir kontrol altında olmaları için 5 gece boyunca hastanede konaklamaktadır. Bu süreçte hastalarımız ikinci günden itibaren fizyoterapi seanslarına ve pansumanlarına başlanmaktadır. Uzman sağlık ekiplerimizin desteği ile hastalarımızın bu dönemi en konforlu ve sağlıklı şekilde geçirmeleri büyük önem taşımaktadır. İlk 5 günlük süreçte uzama işlemi başlamamakta olup bu dönemde esas odak: hastaların istirahat etmeleri, düzenli pansumanlarının yapılması ve fizyoterapi seanslarına başlanmasıdır. Hastalarımızın ağrı durumları kontrol altına alınarak gerekli tedavi ve ilaç desteği sağlanmaktadır.

Beşinci günün ardından hastalarımız taburcu edilerek uzama sürecini geçirecekleri yere transfer edilmektedir. Hastane sonrası dönem, hastalar için en kritik aşamadır. Bu süreçte uzama işlemleri başlamış olup hastaların doktor talimatlarını dikkatle takip etmeleri gerekmektedir. Hastalar haftada beş gün fizyoterapi seanslarına katılmalı, düzenli pansumanlarını yaptırmalı ve her 15-20 günde bir kemik kaynama durumlarının takip edilebilmesi için röntgen çekimlerine girmelidir. Bu dönemde hastalarımızın sağlıklı ve güvenli bir şekilde iyileşmelerini sağlamak için sürekli tıbbi gözetim ve destek sağlanmaktadır. Uzama süreci yaklaşık olarak 2.5-3 ay kadar sürmektedir ve bu süreçte hastalar hem doktorun hem de fizyoterapi uzmanlarının yönlendirmelerini birebir olarak takip etmelidir.

Uzama Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uzama sürecinde hastaların dikkat etmesi gereken bir dizi faktör bulunur;

  1. Haftada 5 gün fizyoterapi seansı alınmalıdır,
  2. LON yöntemi ile ameliyat olan hastaların duş alırken fiksatörlü bölgeleri korumaları gerekmektedir,
  3. Precice 2 yöntemiyle ameliyat olan hastaların uzama sürecinde ayağa kalkmamaları gerekmektedir,
  4. Uzama sürecinde kemik kaynamasını olumsuz etkileyecek faktörlerden kaçınılması gerekmektedir (örn. sigara kullanımı, uyku düzensizliği, beslenme yetersizliği vb.)
  5. 2 günde bir yaralı bölgelere pansuman yapılmalı ve hastaların yaralı bölgeyle oynamamaları gerekmektedir,
  6. 15-20 günde bir x-ray çekilmelidir.
  7. Günlük 1mm’den fazla uzama işlemi kas ve sinir sağlığı için kesinlikle yapılmamalıdır.

Yukarıda belirtmiş olduğumuz bu 7 madde boy uzatma ameliyatı noktasında dikkat edilmesi gereken temel faktörlerdir. Elbette süreçte dikkat edilmesi gereken başka faktörler de mevcuttur ancak boy uzatma ameliyatı sürecini yeni araştırmaya başlamış kişiler için bu kriterler esastır. Boy uzatma ameliaytından sonra iyileşmeyi etkileyen bir sürü faktör mevcuttur.Boy uzatma ameliyatında en önemli süreç ameliyat sonrası iyileşme sürecidir. Bu sebeple dikkatli olunmalı ve gerekli önlemler alınmalıdır. Bizden danışmanlık alarak kişiselleştirilmiş bir hizmete ve kaliteye sahip olabilirsiniz.

Uzama Süreci Bittikten Sonra

Uzama işlemi günlük 1mm olacak şekilde gerçekleştirilmektedir. Böylelikle 7cm’lik bir uzama için 70 güne, 8cm’lik bir uzama için 80 güne ihtiyaç duyulmaktadır. Vücut yapısı esnek ve vücut proporsiyonu bozulmayacak olan hastalara doktor onayıyla 9cm’lik uzama işlemi yapılabilmektedir. Böyle bir durumda da uzama süreci 90 gün sürmektedir. LON yöntemiyle ameliyat olan hastalarımızın uzama süreçleri bittikten sonra cihaz çıkarma operasyonları gerçekleşmektedir. Bu operasyonun ardından 1 gün hastanede istirahat eden hastalarımız taburcu edilmektedir. Cihaz çıkarma operasyonunu takip eden 2.5-3 aylık süreçte ise hastalarımızın koltuk değneğiyle yürümeleri gerekmektedir. Henüz tam kemik kaynaması gerçekleşmediğinden dolayı bacağa fazla yük vermek, koşmak ve ağır kaldırmak gibi eylemler son derece tehlikelidir. Bu 3 aylık sürecin ardından ise yine bir x-ray kontrolüyle hastanın takibi sağlanmakta ve eğer kemik kaynama durumu uygunsa doktor tarafından desteksiz yürümeye başlamasına onay verilmektedir. Hastalar bu süreç itibariyle desteksiz yürümeye başlamaktadır. Ancak yine ağır kaldırmak, koşmak ve uzun saatler ayakta kalmamaları gerekmektedir. Tamamen eski sağlıklarına dönmeleri için ortalama 1-1.5 seneye ihtiyaç vardır. Bu sürecin tamamında hastalarımız ile iletişim içerisinde kalarak süreçlerini sağlıklı bir şekilde geçirmeleri için desteklerimize devam etmekteyiz.

Ameliyattan İki Sene Sonra

Boy uzatma ameliyatından sonra hastaların bacaklarına yerleştirilen iç çiviler, ameliyattan 1.5-2 yıl sonra çıkarılmaktadır. Bu iç çiviler, günlük hayatta hastalara herhangi bir rahatsızlık vermese de doktorumuzun önerisi doğrultusunda 2 yıl içinde çıkarılmaları gerekmektedir. Bu nedenle, hastalarımızla iletişimde kalarak iç çivi çıkarma operasyonu için gerekli planlama yapılmaktadır.

Boy uzatma ameliyatı ciddi ve iyileşme süreci diğer pek çok ameliyat türüne kıyasla nispeten uzun bir süreç gerektiren cerrahi bir operasyondur. Bu yüzden de hastaların süreç hakkında detaylı bilgilere sahip olmaları ve operasyonlarının alanında uzman bir sağlık ekibi tarafından yürütülmesi son derece önemlidir. Bu yazımızda sizler için boy uzatma ameliyatından sonrasında ne zaman iyileşeceğiniz hakkında bilgilendirme sağladık. Daha detaylı bilgiye sahip olmak için YouTube kanalımız üzerinden hasta röportaj videolarımıza, bilgilendirme videolarımıza ve de doktorumuzun öneri videolarına göz atabilirsiniz. Ayrıca aklınıza takılan diğer sorular için de direkt olarak hasta temsilcilerimizle iletişime geçebilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz.

    Uzatma miktarı, uzatma süreci, yöntemlerin farkı, ameliyat riski hakkında bilgilendirileceksiniz.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Whatsapp
    Online Görüşme

    Online
    Görüşme

    Canlı Destek Botu
    Online Görüşme

    Canlı
    Destek AI

    BoyAmeliyatı AI Asistan X

    Merhaba ben Türkiye'nin ilk boy uzatma ameliyatı şirketi olan BoyAmeliyatı ekibi tarafından yapılmış Dünya'nın ilk yapay zeka boy uzatma ameliyatı asistanıyım. Bana boy uzatma ameliyatıyla ilgili istediğiniz soruyu sorabilirsiniz..

    Bu konuşma, bir yapay zeka modeli ile gerçekleştirilmektedir. Yapay zeka tarafından verilen yanıtlar genel bilgilendirme amaçlıdır ve yasal olarak bağlayıcı değildir. Kesin bilgi almak için lütfen hasta temsilcisi ile iletişime geçiniz.