Boy Uzatma Ameliyatının Engel Olduğu Meslekler

Meslek seçiminde boyun etkisinin önemli olduğunu duymak sizi şaşırtabilir, ancak bazı alanlarda bu gerçekten önemli bir faktördür. Özellikle askeriye, polislik veya bazı spor dalları gibi bazı mesleklerde, belirli bir boy standardı aranabiliyor. Bu gereklilik, ideal mesleğini yapmak isteyen ancak boy kriterlerini karşılamayan kişiler için hayal kırıklığı yaratabilir. İşte bu nedenle, boy uzatma ameliyatı geçiren ya da bu ameliyatı düşünen kişiler, meslek seçimlerinin üzerindeki potansiyel etkilerini merak ediyorlar.

Son yıllarda popülerleşen boy uzatma ameliyatı, estetik kaygılar veya tıbbi nedenlerle tercih edilen bir prosedürdür. Boyu kısa olan bireyler, bu ameliyatın detaylarını, maliyetini ve sağlayabileceği boy artışını öğrenmek istiyor. Ameliyatla elde edilebilecek boy uzaması, seçilen teknik ve kişinin fiziksel özelliklerine bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Genellikle, bir ameliyatla ortalama 7-8 cm, iki ameliyatla ise 12-16 cm’ye kadar uzama sağlanabiliyor. Bu makalede, boy uzatma ameliyatı sonrasında hangi mesleklerin seçilebileceğini ve bu prosedürün kariyer planları üzerindeki etkilerini inceleyeceğiz.

Boy Uzatma Ameliyatı Olanlar Polis Olabilir mi?

Polis olmak, özellikle çocuklukta birçok kişinin hayali olmuştur. Büyüdüğünde hala bu hayali gerçekleştirmek isteyen ancak boy şartını sağlayamayan kişiler “Boy uzatma ameliyatı olanlar polis olabilir mi?” sorusuna bir yanıt arıyor. Boy uzatma ameliyatı olan veya ilgili boy şartını sağlamak için boy uzatma ameliyatı olmayı düşünen kişiler için bu konuyu açıklığa kavuşturuyoruz. Ameliyat sonrası bacağında iz bulunan birinin polislik sınavlarına girip giremeyeceği; kişinin fiziksel durumuna ve ameliyat sonrası komplikasyonlara bağlı.

boy uzatma ameliyatı olanlar polis olabilir mi

Kişinin bacağındaki ameliyat izinin görünür alanda olmaması büyük bir avantaj. Ayrıca bu iz fiziksel hareketlerini etkilemiyorsa herhangi bir sorun bulunmuyor. Ancak şunu ifade etmek gerekiyor ki boy uzatma ameliyatı sonrasında polis olmak için gireceğiniz fiziksel yeterlilik sınavına hazır olmanız 2 yılı bulabiliyor. Halihazırda yayında olan yönetmeliğe göre boy uzatma ameliyatı olan veya olmayı düşünen kişilerin başvurusuna engel teşkil edecek bir madde bulunmuyor, ama ilgili mevzuat ve yönetmelikler; sık sık değişebildiği için en son bilgiyi Emniyet Genel Müdürlüğü ile iletişime geçerek alabilirsiniz.

Boy Uzatma Ameliyatı Olanlar Asker Olabilir mi?

Askerlik, tarih boyunca birçok toplum tarafından önem görmüş bir meslek. Devletlerin dış güvenliğini sağlamak, sınırları korumak, iç düzeni tesis etmek ve ulusal çıkarları savunmak; askerlik alanı içerisinde. Bu yüzden askerlik tarih boyunca her zaman revaçta olan bir meslek olmuştur. Bazı mesleklerde olduğu gibi askerlikte de boy şartı aranıyor. Asker olmak isteyen ancak boyu yetmeyen kişiler ise boy ameliyatı oluyor veya olmayı düşünüyor. Bu nedenle “Boy uzatma ameliyatı olanlar asker olabilir mi?” sorusu oldukça merak ediliyor.

boy uzatma ameliyatı olanlar asker olabilir mi

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde subay, astsubay, uzman ve uzman erbaş olmak için gerekli şartlar düzenli aralıklarla güncelleniyor. Daha önceden bu rütbelerdeki alımlarda tüm ameliyat izleri problem teşkil edebiliyordu ve bu kanunlara göre herhangi bir yara izi olanlar sınava giremiyordu. Ancak şu anda yürürlükte olan yeni kanuna göre bu durum değişti.

Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde geçen ifade şu şekilde:

“Çeşitli nedenlerle oluşmuş, silahlı hizmete engel olmayan, lokalize ve az sayıda iyi huylu deri tümörleri, pigmente veya depigmente nevusler, tatuajlar, hemanjiomlar, keloidler, sikatrisler ve yanık sekelleri (yüz bölgesinde 4 cm2’den, diğer vücut bölgelerinde 10 cm2’den büyük olanlar).”

Bu konuda unutulmaması gereken en önemli ayrıntı; bu tarz yönetmeliklerin çeşitli sebeplerle sürekli güncellendiğidir. Siz de boy uzatma ameliyatı olduysanız veya olmak istiyorsanız askerlik yapabileceğinize dair bir kısıtlama olup olmadığını Türk Silahlı Kuvvetleri yönetmeliğini inceleyerek netleştirebilirsiniz.

Boy uzatma ameliyatı olanlar pilot olabilir mi?

Pilotluk, son dönemlerin en prestijli mesleklerinden biri. Ancak bildiğiniz gibi pilotlukta da boy şartı bulunuyor. Bu nedenle boy uzatma ameliyatı olan veya olmayı düşünenlerde; pilotluk hakkında bazı soru işaretleri bulunuyor. Pilotluk, bir dizi fiziksel ve zihinsel yetenek gerektiriyor.

boy uzatma ameliyatı olanlar pilot olabilir mi

Pilot adayları, belirli boy ve kilo standartlarına sahip olmalı. Ayrıca pilotluk yapmak istediği kurum veya kuruluşun diğer şartlarını da taşımalı. Her kurum ve kuruluşun şartları birbirinden farklıdır. Örneğin THY tarafından belirlenen kriterlere göre şu an boy ameliyatı yaptıran kişilerin burada pilotluk yapması mümkün görünmüyor.

“Kemik kırılması sonrası platin uygulaması: Geçmişte kemik kırılması gibi sebeplerle platin veya vida takılması” pilotluğa engel olarak belirlenmiştir.

Boy uzatma ameliyatı sonrasında eğer herhangi bir sebeple kemik içine kalıcı bir platin veya vida yerleştirilirse bu durum; pilotluk, kabin memurluğu veya hosteslik için bir engel teşkil edebiliyor. Ancak her havacılık şirketinin birbirinden farklı şartları olduğunu daha önce söylemiştik. Net bir bilgi almak için pilot olarak çalışmayı düşündüğünüz havacılık şirketinin fiziki şartlarını incelemelisiniz. Ayrıca THY dahil her kurumun şartlarının süreç içerisinde sürekli değiştiğini ve yenilendiğini de unutmayın.

Boy uzatma ameliyatı olanlar manken olabilir mi?

Boy ortalamasının mankenlerde oldukça yüksek olduğunu biliyoruz. Uzun bacaklar podyumlarda yürümek için oldukça ideal. Peki, doğuştan uzun bacaklarınız yoksa ne olacak? Manken olmak istediğiniz halde bu hayallerden vaz mı geçeceksiniz? Tabii ki hayır! Almanya Big Brother yarışmasıyla adını duyuran ve mankenlik yapan Theresia Fischer iki kez boy uzatma ameliyatı geçirdi ve toplamda 14 cm uzadı.

boy uzatma ameliyatı olanlar manken olabilir mi

Boyunu uzatan ünlüler ve fenomenler hakkında çok daha ayrıntılı bilgiler için yazımızı inceleyebilirsiniz ancak şunu söyleyelim: Boy uzatma ameliyatı olmanız manken olmanıza engel değil!

Manken olmak isteyen kişilerin boy uzatma ameliyatı veya herhangi bir estetik ameliyat geçirip geçirmediği genellikle önemli değil. Mankenlik; yüz, boy, vücut oranları ve kendine özgü bir tarz gibi özellikleri içeriyor. Bu nedenle boy uzatma ameliyatı olan kişiler rahatlıkla mankenlik yapabilir.

İşte boyu en çok merak edilen mankenler:

  • Gisele Bündchen: 180 cm
  • Kendall Jenner: 179 cm
  • Adriana Lima: 178 cm
  • Cara Delevingne: 173 cm
  • Karlie Kloss: 188 cm
  • Gigi Hadid: 180 cm
  • Bella Hadid: 175 cm
  • Naomi Campbell: 177 cm
  • Tyra Banks: 178 cm
  • Miranda Kerr: 175 cm
  • Kate Moss: 170 cm

Boy uzatma ameliyatı olanlar oyuncu olabilir mi?

Boyun en önemli olduğu mesleklerden biri de hiç şüphesiz oyunculuk. Oyunculuk, bir kişinin sahip olduğu yeteneklerin, deneyimlerin, duygusal zekanın ve yaratıcılığın bir kombinasyonu. Fiziksel özellikler tabii ki kişinin oyunculuk kariyerini etkileyebiliyor, ancak başarılı bir oyuncu olmanın temelinde bu özelliklerin ötesinde birçok faktör daha yer alıyor. Oyunculukta başarı sağlayabilmek için fiziksel görünüm kadar oyuncunun yetenekleri, empati yeteneği, sahne hakimiyeti, rolü içselleştirme yeteneği ve ekip çalışması gibi faktörler de oldukça önemli. Tüm bu gereklilikler de sağlandığı takdirde boyunuz da uzunsa iyi bir oyuncu olabilirsiniz.

boy uzatma ameliyatı olanlar oyuncu olabilir mi barbie margot robbie

Boyun oyunculuk için ne kadar önemli olduğunu merak mı ediyorsunuz? O halde Rich Rotella’nın hikayesini dinleyin. Rich Rotella, Hollywood’da bir aktör. Rotella Hollywood’da Betty White dahil birçok ünlü isimle çalışmış ancak hiç başrol olamamış. Bunun sebebinin ise kısa boyu olduğunu öğrenmiş. Bu durumu değiştirmek isteyen Rotella, boy uzatma ameliyatıyla tam 8 cm uzamış. Rotella’nın ayrıntılı hikayesini şuradan okuyabilirsiniz.

Boyun önemli olduğu bazı meslekler şu şekilde:

  • Model
  • Polis
  • Asker
  • Oyuncu
  • Basketbolcu
  • Voleybolcu
  • Pilot

Ancak şunu da belirtmek isteriz ki bazı kurumların koyduğu fiziki şartlar dışında aslında konunun psikolojik bir yönü de var. Hastalarımızdan biri savcıydı ve boyu da 157 cm idi. Esasında savcılık mesleğinde Adalet Bakanlığının koymuş olduğu bir boy şartı bulunmuyor ancak mesleğin tüm ağırlığına rağmen hastamızın kendiyle ilgili yorumu şu şekildeydi:

“Kararlarımın yeterince ciddiye alındığını düşünmüyordum.”

Bu sebeple boy uzatma ameliyatı oldu ve oldukça sağlıklı bir süreç geçirdik. Boy uzatma ameliyatı sonrasında 13 cm uzama elde ettik. Hastamızın öncesi/sonrası görselleri aşağıdadır:

boyameliyatı.com savcı before after

Bireylerin boy uzatmak istemelerinin çeşitli sebepleri bulunuyor. Bunların başında ise fiziksel ve psikolojik sebepler geliyor. Ekibimiz, Türkiye’nin İlk Boy Uzatma Ameliyatı Merkezi olarak, boy uzatma ameliyatı yöntemi seçiminde fizik tedaviye kadar tüm süreç boyunca size profesyonel destek sunmaktadır. Ancak bu noktada ameliyat olmayı düşünen kişilerin bu ameliyatın tüm süreçlerini göz önünde bulundurması ve de ciddi bir cerrahi operasyon olduğunu unutmamaları gerekmektedir. Daha fazla bilgi edinmek isterseniz, lütfen aşağıdaki bilgi formunu doldurun.

Ayrıca boy uzatma ile ilgili “Boy Uzatma Ameliyatı Fiyatı 2023”, “Boy Karşılaştırma Nasıl Yapılır”, “İki Boy Uzatma Ameliyatı En Fazla Kaç cm Uzatır?” isimli makalelerimizi de okuyabilirsiniz.

    Uzatma miktarı, uzatma süreci, yöntemlerin farkı, ameliyat riski hakkında bilgilendirileceksiniz.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Whatsapp
    Online Görüşme

    Online
    Görüşme

    Canlı Destek Botu
    Online Görüşme

    Canlı
    Destek AI

    BoyAmeliyatı AI Asistan X

    Merhaba ben Türkiye'nin ilk boy uzatma ameliyatı şirketi olan BoyAmeliyatı ekibi tarafından yapılmış Dünya'nın ilk yapay zeka boy uzatma ameliyatı asistanıyım. Bana boy uzatma ameliyatıyla ilgili istediğiniz soruyu sorabilirsiniz..

    Bu konuşma, bir yapay zeka modeli ile gerçekleştirilmektedir. Yapay zeka tarafından verilen yanıtlar genel bilgilendirme amaçlıdır ve yasal olarak bağlayıcı değildir. Kesin bilgi almak için lütfen hasta temsilcisi ile iletişime geçiniz.