Boy Uzatma Ameliyatı Riskleri ve Komplikasyonları

Türkiye’de Boy Uzatma Ameliyatı

Boy uzatma ameliyatı riskleri ve komplikasyonları bakımından diğer ameliyatlara göre sorunsuz sayılabilecek kadar kolay geçen bir ameliyattır. Bütün bunlara ek olarak bir komplikasyon oluşma ihtimaline karşı belirtiler ilerlemeden önce fark etmek, tıbbi destek almak ve hastanedeyken profesyonel ekip tarafından sık sık değerlendirilmek için hastaneye yakın bir lokasyonda ikame etmeniz çok önemlidir. 

Hem operasyon sırasında hem de sonrasında tehlikeler elbette vardır. Konsültasyon sırasında doktor hastaya olası komplikasyonlar ve riskler hakkında bilgilendirme yapar ve hastanın kararına bağlı olarak istenilen ve uygun görülen boy uzatma tekniği uygulanır.

Yazımızda boy uzatma ameliyatının riskleri, komplikasyonları ve yan etkileri açısından değerlendirmeler yapacağız. Boy uzatma ameliyatının olası komplikasyonlarına ve bunlarla nasıl başa çıkılacağına birlikte göz atalım. 

Boy Uzatma Ameliyatının herhangi bir yan etkisi var mı?

Boy uzatma ameliyatının bazı yan etkileri mevcuttur ancak etkileri zamanla ortadan kalkar.

  • Ödem
  • Hematom
  • Kas ağrısı
  • Kaslarda sertlik
  • Kas Güçsüzlüğü
  • Sinir sıkışması
  • Uykuya dalmada veya uyumada zorluk

Boy uzatma tamamlandığında, iyileşme süreci ilerledikçe ağrılar azalmaya başlar. Prosedürün bazı yan etkileri kaçınılmaz olsada bunlar kalıcı değildir, iyi bakım ve düzenli kontroller ile hızlıca ortadan kalkacaktır.

Kontraktür

Kontraktür eklemleri çevreleyen kaslarda, tendonlarda ve bağlarda esneklik kaybının neden olduğu ve çeşitli faktörlerin etkilediği bir veya daha fazla yönde eklem hareketliliğindeki azalmadır. Boy uzatma prosedürü boyunca fizik tedaviniz düzenli olarak devam ederse, hareket kısıtlılığı büyük oranda elimine edilir. Fizik tedavinin ihmali durumunda ileri safhalarda başka bir cerrahi müdahale bile gerekebilir.

Boy Uzatma Ameliyatı Zararlı mı?

Hastanın metabolizmasına bağlı olarak kemik gelişimi kapasitesi göz önüne alındığında ciddi komplikasyonların ortaya çıkma oranı son derece düşüktür. Ancak doğru bilgilendirme yapmak amacıyla boy uzatma ameliyatı riskleri hakkında bir kaç başlık paylaşmak süreci daha kolay geçirmenize yardımcı olacaktır. 

Kemiğin olması gerekenden hızlı veya yavaş iyileşmesi

Hızlı, yavaş ve kemik dışı birleşmelerin tümü kişinin biyolojik metabolizmasından kaynaklanır. Böyle bir durumun önüne geçmek ve erken teşhis edebilmek için düzenli aralıklarla röntgen çekilir. Kemiklerin hızlı iyileşmesi, uzamanın ilerlemesini durdururken prosedüre devam etmek için doktor kontrolünde uzatma işlemi hızlandırılır veya gerekirse kemik yeniden kesilir. Kemiğin konsolide olmadığı durumlarda kemik grefti yapılması gerekebilir.

Kemik  Deformitesi 

Boy uzatma sürecinde tutma eylemini gerçekleştiren tırnakların bükülmesi, kırılması veya bazı mikro hareketleri nedeniyle kemik deformasyonu meydana gelebilir. Hastanın spesifik durumunun ciddiyetine bağlı olacak şekilde boy uzatma prosedürü durdurulabilir veya cihaz değiştirme/düzeltme işlemi gerekebilir.

Kemik Enfeksiyonu

Enfeksiyon ameliyattan hemen sonra veya ameliyat sırasında meydana gelebilir. Bunun ana nedeni, pansuman değişikliklerinin zamanında yapılmamasıdır, bu nedenle işlemi yapacak ekibin özeni ve tecrübesi çok önemlidir. Çok nadir durumlarda ise hasta hastaneden “hastane enfeksiyonu” kapabilir. Tedavi edilmeyen enfeksiyon kemik hücrelerine yayılabilir. Böyle bir durumda boy uzatma süreci durdurulur ve enfeksiyonun yayılmasını önlemek için doktor kontrolünde tedaviler uygulanır.

Boy Uzatma Ameliyatında Komplikasyonlar ve Riskler

  • Sinir hasarı

  • Eklem ve Kas Kontraktürleri

  • Enfeksiyon

  • Damar travması

  • Kıkırdak Hasarı

  • Pimde gevşeme

  • Erken konsolidasyon

  • Kemiklerde yavaş konsolidasyon

  • Kemik dışı birleşme

  • Eksenel Sapma

  • Kemik Deformitesi

  • Yanlış kaynama

  • Yağ embolisi

  • Tromboz

Boy Uzatma Ameliyatının Az Rastlanan Yan Etkileri

Nadir olan bazı yan etkiler;

  • Kemikleşme,

  • Sinirlerde gerginlik.

Zarar vermeden iyileşen komplikasyonlar;

  • Osteoporoz,

  • Topallama.

Profesyonellerce uygulanmış bir boy uzatma prosedürü fonksiyonel bir başarı ile sonuçlanır ve hastanın günlük hayatına, aktivitelerine ve işine en hızlı şekilde dönmesine olanak sağlar.

Boy Uzatma Ameliyatı Kasları Eritir mi?

Boy uzatma ameliyatı sonrası hastanın günlük aktivitelerine geri dönmesinde bir sakınca olmamasına rağmen, kas gücü ve kuvvetinde hafif bir azalma meydana gelir. Ancak tedavilere ve doktor yönlendirmelerine uyulduğu takdirde zaman geçtikçe kaslar kuvvetlenecek ve yürüyüşlerde hızlanma gibi belirgin faydalar dahi sağlanacaktır. 

Boy Uzatma Ameliyatı Yapan Doktorun Tecrübesi Yan Etkileri Azaltır mı?

Elbette oluşabilecek komplikasyonlar cerrahi ekibin becerisine, hastanın ağırlığına ve boy uzatma ameliyatı öncesi ve sonrasında hastanın önerilen programa uyup uymadığına göre değişiklik gösterir. Hasta tarafından doktor kontrolü dışında bir hızlandırma sonucu olarak felç veya kemikleşmede başarısızlık gibi majör komplikasyonlar meydana gelebilir. Ameliyat sonrası dönemde bir diğer dikkate alınması gereken konu ise yetersiz tıbbi kontrol ve hareketsizliğin bir sonucu olarak kalıcı sertleşme oluşmasıdır. 

Boy Uzatma Ameliyatının Psikolojik Etkileri 

Boy uzatma prosedürü psikolojik olarak başa çıkması çok kolay bir süreç değildir. Çünkü bu dönem genel olarak ilk çocukluk döneminde (5-6 yaş) yaşanılan, duygularda ani iniş çıkışlara sebebiyet verebilir. 

Postoperatif dönemdeki vücutta olan değişiklikler karmaşıktır ve başa çıkması zordur. Bu durum ilk çocukluk dönemine psikolojik bir geri dönüş olarak düşünülebilir. Hasta sabırsızlık gösterebilir, insanlarla ilişkilerinde zorlanabilir ve bunun sonucunda duygusal bir ağırlık yaşayabilir. Kapsamlı bir preoperatif değerlendirme, herhangi bir potansiyel psikolojik komplikasyonun erken tehşisi ve gerekli tıbbi müdahalenin sağlanması açısından zaruridir. 

 Tüm bunlara karşılık uygun şekilde analiz edilmiş, özenli hazırlanılmış ve motivasyonu yüksek bir boy uzatma ameliyatı hastaya daha fazla özgüven ve benlik saygısı kazandıracaktır. 

Cücelik Tedavisinde Boy Uzatma Ameliyatı

Cücelik tedavisinde boy uzatma ameliyatı uygulanması mümkündür. Ebeveynlerin, cücelik veya boy uzunluğunda anormallikler gibi sorunları olan çocukları olduğunda, onları görmek istedikleri şekilde hayal etmeleri ve karşılaştırmaları çok olasıdır. 

Aileler, çocuklarının (standartlara göre) “mükemmel” olmasını isterlerse, prosedürün yalnızca morfolojik olarak “boyu” etkileyeceğini ve diğer fiziksel özellikleri etkilenmeden bırakacağını bilmeleri gerekir. Belki de sadece her çocuğun (fiziksel ve zihinsel olarak) zaten “mükemmel” olduğunu görebilmek hayatı hem kendileri hem çocukları için kolaylaştıracaktır. Bu durumlarda sadece tıbbi olarak değil ve sadece hastanın değil tüm aile üyelerinin psikolojik destek alması sürecin motivasyonunu arttıracak ve daha sağlıklı, hızlı bir tedavi ortamı yaratacaktır. 

Boy Uzatma Ameliyatı Başarı Oranları 

Boy uzatma ameliyatı başarı oranı yaklaşık olarak %95 civarındadır. Her ameliyatın tehlikeleri vardır, ancak boy uzatma ameliyatı uzun süredir uygulanan ve tehlikeleri günümüz teknolojileri ile büyük ölçüde elimine edilmiş bir prosedürdür. 

Boy uzatma ameliyatı olan herkeste az ya da çok yan etkiler görülür. Önemli olan bu olasılıkları uzman tıbbi analizler ile önceden saptayarak kısa sürede düzeltebilmektir. Boy uzatma ameliyatı riskleri prosedürü önceden planlayarak ve ameliyat sırasında çok dikkatli bir yaklaşım sergileyerek azaltılabilmektedir. 

Boy Uzatma Ameliyatı Kalıcı Hasar Bırakır mı?

Boy uzatma işlemi, kemikler sürekli olarak yeniden şekillendiğinden ve yeni oluşan kemikler eski kemikler kadar güçlü olabildiğinden (kırıkların iyileşmesi süreci gibi), uzatılan kemikte kalıcı bir hasar bırakmayan bir tür kontrollü ve cerrahi kırık onarımıdır. Birçok potansiyel hasta, boy uzatma ameliyatı kalıcı hasar bırakır mı, diye endişe duymaktadır. Ancak oluşabilecek yan etkilerin çoğu, tecrübeli bir doktor ve yeterli tedavi sonrası bakım yardımıyla en aza indirilebilir veya tamamen ortadan kaldırılabilir.

Boy Uzatma Ameliyatı Türkiye

Boy uzatma ameliyatı Türkiye ve özellikle İstanbul’da yapıldığında Precice 2 tekniği ile size sadece intramedüller çubuklar kullanılarak ve harici bir cihaz olmadan ameliyat şansı sunuyor. 

 

İstanbul özelinde şehir, hasta bakımı ve dünyaca ünülü boy ameliyatı doktorları ile çok fazla sayıda sağlık kurumunu içinde barındıran Avrupa’nın sağlık turizmi başkentidir. Boy Ameliyatı Ekibi operasyondan önce sizi her şey dahil boy uzatma ameliyatı fiyatı konusunda detaylıca bilgilendirecektir.

Hasta adaylarımız, başarılı bir boy uzatma prosedürü için doğru hekim seçiminin kritik olduğunun farkında olmalıdır.

Boy Uzatma Ameliyatı İstanbul denildiğinde sizi karşılayacak manzarayı kısaca gözünüzde şu şekilde canlandırabilirsiniz; 

  • Uzmanlık alanlarında mükemmel eğitim almış cerrahlar. 

  • Yılda yaklaşık 200 milyon yolcu ve dünya çapında yaklaşık 300-350 bin doğrudan uçuş ile dünyanın en büyük havalimanlarından biri olarak kabul edilen İstanbul Havalimanı. 

  • Diğer ülkelerde hazırlık işlemleri (vize vs.) 15-18 aya kadar sürebilirken Türkiye’de iki hafta gibi kısa bir sürede bu hazırlıklar tamamlanabilmektedir. 


Hastalarımıza ve ailelerine mümkün olan en iyi kararı verebilmeleri için bu süreç boyunca rehberlik etmekten mutluluk duyuyoruz. Aklınıza gelen tüm soruların cevapları için bizimle iletişime geçin.

    Uzatma miktarı, uzatma süreci, yöntemlerin farkı, ameliyat riski hakkında bilgilendirileceksiniz.

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    12 Yorum

    • S.Cetinkaya
      24 Ağustos 2023, 15:27

      Merhaba, 42 yaşındayım boy 1.56 . Yurtdışındanım. ameliyattan ziyade sonra destek nasıl alabilecem iyileşme sürecinde? Ne kadar TR de kalmaliyim ameliyat öncesi ve sonrası toplam ? Ve fiyat bilgisi alabilirmiyim.

      • Boy Ameliyatı
        25 Ağustos 2023, 12:19

        Merhaba ameliyat sonrası yurtdışından gelen hastalarımız kontrolümüzde kalmayı tercih etmekteler. Anlaşmalı olduğumuz otelde tıbbı ve yardımcı ekip arkadaşlarımız hastalarımıza hizmet vermekteler. Uzama sürecinde (2-3 ay) kontrolümüzde kalmanızı tavsiye ediyoruz.Detaylar mail olarak gönderildi.

    • Abdullah
      18 Temmuz 2023, 08:53

      Kardeşim 20 yaşında boyu 1.59 fiyat alabilirmiyim birde ameliyattan kaç gün sonra hareket edebilir

      • Boy Ameliyatı
        18 Temmuz 2023, 11:23

        Merhaba Ameliyattan sonraki 2. gün destekli yürüyüşlere başlanıyor. Süreç boyunca kısa mesafeleri destekli bir şekilde yürüyebilir. Detaylar mail olarak gönderildi.

    • Eren güngör
      31 Ocak 2023, 21:07

      19 yaşındayım
      1.68 boyım var ne kadar uzarım
      Birde ortalama fiyatları nedir

      • Boy Ameliyatı
        1 Şubat 2023, 12:19

        Merhaba, mailden dönüş yapılmıştır.

      • Handan
        24 Ağustos 2023, 15:57

        Boy 150 tek yaş 43 tek ameliyatla 10 cnm uzatılırmı fiyat alabilirmiyim

        • Boy Ameliyatı
          25 Ağustos 2023, 12:17

          Merhaba tek ameliyat ile güvenli maksimum limit 8 cmdir. Eğer esnek bir yapınız varsa 9 cm düşünülebilir.Detaylar mail olarak gönderildi.

    • yaşar
      10 Ocak 2023, 00:56

      20 yaşındayım boyum 174-5 civarı, boyum en az kaç cm uzar ve yaşlandığımda bu ameliyatın hasarını yaşar mıyım?

      • Boy Ameliyatı
        10 Ocak 2023, 12:17

        Merhaba, mailden dönüş yapılmıştır.

    • Nevin yıldızbakan
      4 Aralık 2022, 21:01

      Boy uzatma ameliyatı fiyatı ve deneyimli bir merkez araştırıyorum .Daha önce de bu yorumu göndermiştim ama cevap alamamıştım .

      • Boy Ameliyatı
        5 Aralık 2022, 11:02

        Merhabalar;
        Boy uzatma ameliyatı süreci ve boy uzatma ameliyatının ücreti ile ilgili size mail üzerinden dönüş yapıldı.

    Online
    Görüşme

    ?
    Boy Ameliyatı
    Bu sohbet bir bot ile gerçekleştirilmektedir!
    X