Boy Uzatma: Bilimden Pratiğe

Boy uzatma ameliyatıBoy uzatma ameliyatının dünya çapında bu kadar yaygın hale gelmesi bizlere modern tıbbın ne kadar ilerlediğini gösteren en güzel örneklerden biridir. Bu ameliyat elbette birtakım cerrahi adım ve prosedürlerden oluşmaktadır ancak deneyimleyen kişilerin hayatlarına da pek çok açıdan olumlu katkılar sunmaktadır. Bu yüzden de özellikle son yıllarda bu ameliyat hem Avrupa hem de Amerika’dan yoğun talep görmeye başlamıştır. Bu yazımızda sizler için ameliyata dair karar ve süreç aşaması hakkında özet bir bilgilendirme sunacağız. Ameliyat hakkında daha detaylı bilgilere blog kısmımızdan ulaşabilirsiniz.

Konumuzun detaylarına geçmeden önce belirtmek isteriz ki boy uzatma ameliyatı ciddi bir cerrahi operasyondur ve ameliyat sonrasında ciddi ve uzun süren bir iyileşme sürecine ihtiyaç gerektirmektedir. Her ne kadar hastalar boylarının uzaması anlamında olumlu sonuçlara ulaşsalar da birkaç ay günlük rutinlerinden uzak kalmaları ve yoğun fizik tedavi almaları gerekmektedir. Konu hakkında daha detaylı bilgilere ulaşmak için hasta temsilcilerimizle iletişime geçebilirsiniz.

Boy Uzatma Ameliyatının İşleyişi Nasıldır?

Boy uzatma ameliyatına başvurmanın genellikle iki temel nedeni bulunmaktadır; bunlardan birincisi, bir bacağın diğerinden kısa olması gibi tıbbi gerekliliklerken, ikincisi ise kişisel estetik tercihler doğrultusunda yapılan bir seçimdir.

  • Uzuv uzunluk farkı, bir kişinin kolları ya da bacakları arasında uzunluk açısından bir fark olması durumunu tanımlamaktadır. Bu fark, hem üst hem de alt uzuvlarda görülebilir. Kollarımızın ya da bacaklarımızın boyunda küçük farklılıklar olması normaldir; ancak bu fark daha fazla belirginleştiğinde, ağrıya yol açabilir veya günlük yaşam aktivitelerini olumsuz etkileyebilir. Bu gibi durumlarda da kişiler sağlıkları açısından boy uzatma ameliyatına başvurabilmektedir.
  • Diğer taraftan, estetik nedenler ise tıbbi bir gereklilik olmadan daha uzun bir vücut boyuna sahip olmak isteyen kişilerle ilgilidir.

Nedeni ne olursa olsun, boy uzatma ameliyatı ciddi bir cerrahi işlemdir ve ister estetik ister tıbbi olsun uygulanan yöntemler aynıdır. Ameliyat öncesinde bazı testler ve muayeneler gerçekleştirilir ve bu sırada, doktor kişinin genel sağlık durumunu değerlendirir, kan testleri yapar, X-ray görüntülerini gözden geçirir ve bireyin ameliyat için uygun olup olmadığını belirlemek için kemik sağlığını değerlendirir. Uygun görülen hastalar için süreç başlar. Ameliyat için uygun olan hastalar, tercih edecekleri yöntemi seçerler.

  • Bacak uzatma ameliyatlarında kullanılan LON yöntemi, bir intramedüller çivi ile harici bir fiksatörün kombinasyonundan oluşmaktadır. Fiksatör, bacak dışından yerleştirildiği için bazen konfor ve estetik açıdan hastaları rahatsız edebilir ancak güvenilir bir şekilde bacağın uzamasını da mümkün kılmaktadır. Hastaların bu yöntemi tercih etmesinin ana sebepleri fiksatör takılıyken bile destekli yürüyüş yapabilmeleri ve Precice yöntemine kıyasla çok daha uygun fiyatlı bir yöntem olmasıdır.
  • Precice 2, bacak uzatma ameliyatları için geliştirilmiş, tamamen iç mekanizmaya sahip bir cihazdır. Bu cihazın en dikkat çekici özelliği, manyetik bir uzaktan kumanda ile uzatma işleminin içeriden kontrol edilebilmesidir, böylece cilt üzerine herhangi bir harici cihaz takılmasına gerek kalmaz. Bu yöntem, kullanılan cihaz nedeniyle bir miktar daha maliyetli olmakla birlikte, harici bir fiksatör gerektirmediği için, özellikle ameliyatın ilk 15 gününde pansuman ve hijyenle ilgili endişeleri büyük ölçüde azaltır ve bu sebeple hastalar tarafından tercih edilir.

Boy uzatma ameliyatından sonraki süreç tüm hastalar için oldukça önemlidir; çünkü ameliyat sırasında kemiğin kesilerek oluşturulduğu bacaktaki bu boşlukta yeni kemik oluşumu gerçekleşmeye başlamaktadır. Doktorunuzun ve fizyoterapistlerinizin oluşturduğu tedavi planına uymak olası komplikasyon risklerini minimize edecektir.

Boy uzatma ameliyatı olmayı düşünen hastaların en başta değerlendirmesi gereken kriterler arasında fizik tedavi vardır. Fizik tedavi sürecinde hastaların belirli düzeyde ağrıları olmaktadır; ancak hiçbir şekilde seansların aksatılmaması gerekmektedir. Fizik tedavinin aksatılması, iyileşme sürecini engelleyebileceği gibi bacakta kalıcı sorunlara da yol açabilmektedir. Düzenli fizyoterapi seansları ise bu noktada bacakları güçlendirmeye ve esnekliğini artırmaya yardımcı olmaktadır. Ayrıca, iyileşme sürecinde pansumanların aksatılmaması ve hijyene de dikkat edilmesi iyileşme sürecinin olmazsa olmazlarındandır.

Tüm bu süreçleri bir arada değerlendirdiğimizde, aslında hastaların kapsamlı tedavi gerektiren uzun ve yoğun bir iyileşme sürecine ihtiyaçları olduğunu söyleyebiliriz. Eğer boy uzatma ameliyatı olmayı düşünüyorsanız, yapmanız gereken ilk şey, süreç hakkında en doğru bilgiyi almaya için uzman bir doktorla görüşmektir.

    Uzatma miktarı, uzatma süreci, yöntemlerin farkı, ameliyat riski hakkında bilgilendirileceksiniz.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Whatsapp
    Online Görüşme

    Online
    Görüşme

    Canlı Destek Botu
    Online Görüşme

    Canlı
    Destek AI

    BoyAmeliyatı AI Asistan X

    Merhaba ben Türkiye'nin ilk boy uzatma ameliyatı şirketi olan BoyAmeliyatı ekibi tarafından yapılmış Dünya'nın ilk yapay zeka boy uzatma ameliyatı asistanıyım. Bana boy uzatma ameliyatıyla ilgili istediğiniz soruyu sorabilirsiniz..

    Bu konuşma, bir yapay zeka modeli ile gerçekleştirilmektedir. Yapay zeka tarafından verilen yanıtlar genel bilgilendirme amaçlıdır ve yasal olarak bağlayıcı değildir. Kesin bilgi almak için lütfen hasta temsilcisi ile iletişime geçiniz.