Boy Uzatma Ameliyatından Sonra Spor Yapılır Mı?

Boy uzatma ameliyatı iyileşme süreci ağrılıdır ve uzun bir zaman dilimini kapsar. Hastalarımızın birçoğu ameliyata karar verme aşamasındayken ameliyatı olduktan sonra spora ne zaman dönebileceklerini ve profesyonel spor yapıp yapamayacaklarını sormaktadırlar. Bu yazıda örneklerle beraber bu soruya cevap bulabileceksiniz.

Ameliyattan Ne Kadar Süre Sonra Spora Dönüş Yapılır?

Boy uzatma ameliyatında iyileşme sürecinde hasta yoğun bir fizik tedavi görmeye devam etmekte ve önerildiği kadar kendi başlarına esneme hareketleri yapmaktadırlar. Hasta, cihaz çıkartma ameliyatından 2-3 ay gibi bir süre sonra yardım almadan rahatça yürüyebilir hale gelmektedir. Fakat bacaklarının hareket aralığının tamamen eskisi gibi olması için tam kemik kaynaması gerçekleşmelidir, ki bu da ilk ameliyattan 9-12 ay sonra olmaktadır.

Genel olarak hastalarımıza ameliyattan sonra 8 ay boyunca spordan uzak durmalarını öneriyoruz. 8 ay ile 1 yıl sonra hastalar sportif aktivitelere hafif hafif geri dönebilirler ancak bunun için doktorumuzun onayını almaları gerekmektedir.

1 yılın sonunda kontrol amaçlı hastamız eğer Türkiye’deyse hastaneye gidip röntgenini çektirir, yurtdışındaysa mail ile röntgen sonuçlarını doktora gönderir ve eğer kemik kaynadıysa hasta, doktorun da onayıyla spor yapmaya dönebilir.

Boy Uzatma Ameliyatından Sonra Ağır Spora Dönüş

Özellikle profesyonel sporla veya profesyonel dansla ilgilenen kişiler ameliyattan 1 ile 1.5 yıl sonra bu tarz aktivitelere dönebilmektedirler ve doktorun onaylaması gerekmektedir. Ama tabi ki de hareket açıklığını, mobilitesini ve esnekliğini geri kazandıktan sonra bu sporları rahatlıkla yapabilirler.

Ek olarak, bu sporu yapacak kişiler de iç çivi ameliyatını olduktan sonra bu sporlara dönmeyi düşünebilirler. Fakat doktorun tavsiye ettiği şey, kemik kaynadıktan ve iç çivi çıkarıldıktan kısa bir süre sonra hastaların profesyonel sporlara geri dönmesidir. Çünkü profesyonel anlamda yapılan sporlarda ya da danslarda bacaklara çok fazla yük verilir ve bu da çiviyi tutan vidaların gevşemesine sebep olabilir, kırılabilir. Bunun olmaması için doktorumuz iç çivi çıkarıldıktan sonra spora dönmelerini tavsiye etmektedir, ancak iç çivi çıkarılmadan da eğer kemik kaynadıysa spora dönebilirler.

Boy uzatma ameliyatından sonra profesyonel spora dönüşe en güzel örnek Reyhan Polat’tır. Reyhan Polat’ın doğuştan yaşadığı bir sağlık problemi olan akondroplazi boyunun kısa kalmasına neden olmuş ve bu sebeple 12 yaşındayken 2 tane boy uzatma ameliyatı geçirerek boyunun 134 cm’ye ulaşması sağlanmış. 25 yaşında profesyonel halter sporuna başlayan Reyhan Polat şuanda Türkiye şampiyonluğu ve Avrupa 2.liği ünvanlarına sahip. Bu da boy uzatma ameliyatının, eğer süreç sağlıklı bir şekilde geçirilirse, profesyonel spor yapılmasına engel olmayacağını kanıtlıyor.

    Uzatma miktarı, uzatma süreci, yöntemlerin farkı, ameliyat riski hakkında bilgilendirileceksiniz.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Whatsapp
    Online Görüşme

    Online
    Görüşme

    Canlı Destek Botu
    Online Görüşme

    Canlı
    Destek AI

    BoyAmeliyatı AI Asistan X

    Merhaba ben Türkiye'nin ilk boy uzatma ameliyatı şirketi olan BoyAmeliyatı ekibi tarafından yapılmış Dünya'nın ilk yapay zeka boy uzatma ameliyatı asistanıyım. Bana boy uzatma ameliyatıyla ilgili istediğiniz soruyu sorabilirsiniz..

    Bu konuşma, bir yapay zeka modeli ile gerçekleştirilmektedir. Yapay zeka tarafından verilen yanıtlar genel bilgilendirme amaçlıdır ve yasal olarak bağlayıcı değildir. Kesin bilgi almak için lütfen hasta temsilcisi ile iletişime geçiniz.