Boy uzatma ameliyatına hazırlık için adım adım rehber. Doktor görüşmesinden ameliyat sonrası bakıma kadar tüm süreci öğrenin ve başarılı bir tedavi için hazırlığınızı yapın
Boy uzatma ameliyatına hazırlanırken dikkat edilmesi gereken her adımı öğrenin. Doktorla iletişimden ameliyat sonrası bakıma kadar, iyileşme sürecini nasıl en iyi şekilde yönetebileceğinizi keşfedin. Bu rehber, sağlık kontrollerinden fiziksel aktivitelere kadar her aşamada size rehberlik edecek.
1.Doktor ile İletişim
- Bireysel Araştırma: Boy uzatma ameliyatına karar vermeden önce internette güvenilir kaynakların incelenmeniz ve hasta örneklerine göz atmanız bilgilenmeniz için önemlidir. Bu şekilde ne istediğinize daha sağlıklı ve doğru bir karar verirsiniz.
- Hasta Danışmanıyla Görüşme: Türkiye’de kurulan ilk boy uzatma merkezi olarak yıllardır şirketimizde binlerce danışana bilgilendirme hizmeti sağlamış hasta danışmanlarımızla görüşerek ön bilgilendirme alabilirsiniz. Böylelikle doktorumuza muayene olmadan önce iyileşme süreci, yöntemler, fiyat, komplikasyonlar gibi konularda aklınızdaki soru işaretlerini giderebilirsiniz.
- Doktorla Görüşme: Boy uzatma ameliyatına başlamadan önce bir ortopedi doktoruyla görüşmeniz çok önemlidir. Bu görüşmede doktor, ameliyatın sizin için uygun olup olmadığını değerlendirebilir. Sağlık geçmişiniz, ameliyatın riskleri ve iyileşme süreci hakkında bilgi verir. Doktor seçiminde deneyimli bir doktor bulmak oldukça önemlidir. Uzman doktorumuz Dr. Yunus Öç alanında başarılı bir doktor olarak sizlere yardımcı olacaktır.
- Sorularınızı Hazırlayın: Ameliyat hakkında merak ettiğiniz sorular varsa bunları bir liste yapın. Örneğin, ameliyatın ne kadar süreceği, ameliyat öncesinde nelere dikkat edilmesi gerektir, boy uzatma ameliyatından sonra ne zaman iyileşeceğinizi, olası riskler ve komplikasyonlar gibi konular hakkında danışmanlarımızdan bilgi alın.
2.Sağlık Kontrolleri
- Genel Sağlık Değerlendirmesi: Ameliyatın güvenli bir şekilde yürütülmesi için size bazı sağlık testleri yapılabilir. Kan testleri, röntgenler ve diğer sağlık kontrolleri ameliyata uygun olup olmadığınızı belirler. 40 yaşından büyükseniz kemik mineral yoğunlu testi yaptırmanız gerekir. Türkiye’nin ilk boy uzatma kliniği olarak sizlere güvenli ve detaylı sağlık hizmeti sunuyoruz.
- Sağlık Sorunlarınızı Paylaşın: Eğer daha önce bir ameliyat geçmişiniz, düzenli kullandığınız ilaç, sağlık sorununuz veya alerjileriniz varsa bu bilgileri mutlaka doktorunuzla paylaşın. Bu bilgiler ameliyatınızın planlanmasında ve iyileşme sürecinizde kritik rol oynar.
3.Ameliyat Öncesi Hazırlık
- Spor ve Egzersiz: Ameliyat öncesi yapacağınız spor ve egzersizler kemiklerinizi güçlendirip kas ve sinirlerinizi esnetir. Ameliyat öncesi yapacağınız düzenli egzersizler ameliyat sonrası iyileşme sürecinizi olumlu yönde etkiler. Ameliyat öncesi hangi egzersizlerin faydalı olduğunu merak ediyorsanız “Kapsamlı Ameliyat Öncesi Egzersizler” belgesini inceleyin.
- Dengeli Beslenme: Ameliyat öncesi sağlıklı ve dengeli beslenmenin iyileşme sürecini olumlu yönde etkilediği bilinmektedir. Özellikle protein, vitamin ve mineral açısından zengin besinler tüketmeye özen gösterin. Ayrıca bol su içmeyi unutmayın. Boyuzatma Ailesi olarak ameliyat sonrasında hastalarımıza diyetisyen hizmeti vermekteyiz.
- Sigara ve Alkol Kullanımını Bırakın: Sigara ve alkol, ameliyat sonrasında iyileşme sürecinizi olumsuz etkiler. Eğer sigara içiyorsanız, operasyon öncesinde bırakmanız gerekir. Sigara içmek boy uzatma ameliyatını engeller mi? hakkında daha fazla bilgi edinmek için tıklayabilirsiniz.
4.Ameliyat Günü İçin Hazırlık
- Kişisel Eşyalarınızı Hazırlayın: Ameliyat için kullanacağınız eşyaları hazırlayın. Rahat kıyafetler, kişisel hijyen ürünleri, kitaplar ve dergiler gibi eşyaları yanınıza alabilirsiniz. Ayrıca ameliyattan sonra hastanede 5 gece kalacağınızı unutmayın. Bu nedenle yanınıza gerekli eşyaları almanız önemlidir.
- Ulaşım ve Refakatçi Düzenlemeleri: Ameliyat günü ve sonrasında, sizleri destekleyecek birini ayarlayın. Hasta danışmanlarımızla iletişim kurarak ulaşım ve kendi ana dilinizi konuşan bir refakatçi hizmeti alabilirsiniz.
5.Ameliyat Sonrası Bakım
- İlaçlarınızı Düzenli Kullanın: Doktorunuzun verdiği ilaçları talimatlarına göre kullanmanız çok önemlidir. Antibiyotikler enfeksiyonu önlerken kan sulandırıcı ilaçlar emboli riskini azaltır. Ağrı kesici ilaçların kullanımı ise ameliyat sonrasını daha konforlu geçirmenizi sağlar. Yoğun ağrınız olduğu durumlarda ise yeşil reçeteli ağrı kesiciler kullanılabilir. Düzenli ve doğru ilaç kullanımı iyileşme sürecinizin sorunsuz bir şekilde atlatmanıza yardımcı olacaktır.
- Rehabilitasyon ve Fizik Tedavi: Ameliyattan sonra hemen yoğun hareketlerden kaçınmalısınız. İyileşme sürecinde düzenli egzersizler sizlerin iyileşme sürecini olumlu etkiler. Bu aşamada sizlere, fizyoterapistlerimizin eşliğinde egzersizler ve bakımlar yapılacaktır. Egzersizlerinizi yaparken fizyoterapistlerimizin ve doktorumuzun talimatlarına uymalısınız Ayrıca ağır sporlara hemen başlamamanız gerekmektedir.
- Yara Bakımı: Ameliyattan sonra yaranızın bakımına çok dikkat edin. Yaranızın enfeksiyon kapmaması için hijyene özen gösterin. Hasta bakıcılarımız sizlere temiz ve konforlu bir hizmet sunarak iyileşme sürecinizde yanınızda olacaktır.
6.İyileşme Süreci İçin Tavsiyeler
- Doktor Kontrollerine Devam Edin: Ameliyattan sonra belirli aralıklarla doktor kontrolüne gitmeniz gerekecektir. Bu kontrolün amacı; En fazla ne kadar uzayabileceğinizi yani güvenli boy uzunluğu üst sınırınızın hesaplanmasınıdır. İyileşme sürecinizin nasıl olduğunu görmek ve enfeksiyon gibi olası sorunları erken fark etmektir. Hastaların memnuniyetini öncelik edindiğimiz kliniğimizde hasta ve doktor arasındaki iletişimi her zaman mümkün kılıyoruz.
- Aile ve Arkadaşlardan Destek Alın: Boy uzatma ameliyatı genellikle gizli tutulmak istense de elinizden geldiği kadar size destek olabilecek kişilerden yardım almanız faydalı olabilir. Aile desteği almak motivasyonunuzu arttırır ve iyileşmenizi hızlandırabilir. Bunun zor olduğu zamanlarda arkadaş çevrenizden destek talep edebilirsiniz. Otelimizde hizmet almak isteyen hastalar için en iyi destek koşullarını oluşturmaya gayret ediyoruz. Süreci evinde geçirmek isteyenler için de en azından bir kişinin desteğini tavsiye ediyoruz.
7.Olası Sorunlar ve Acil Durumlar
- Olası Komplikasyonlara Dikkat Edin: Ameliyat sonrasında doktorunuzun sizlere açıkladığı yan etkiler dışında bir durum yaşanırsa doktorunuza ve hasta bakıcısına belirtmekten çekinmeyin.
- Acil Durumlarda Yapılması Gerekenler: Ameliyat öncesi size özel bir WhatsApp grubu oluşturuyoruz. Bu grupta doktor asistanı, danışmanınız, fizyoterapistleriniz, hemşire, hasta temsilciniz ve kalite kontrol personelimiz bulunuyor. Aklınıza takılan soru işaretlerini gruptan paylaşabilir ve olası komplikasyonları büyümeden engellemiş olursunuz. Bu grup her an ulaşılabilir olduğu için güvende hissetmenize yardımcı olur.
Bu rehber, boy uzatma ameliyatına hazırlanırken dikkat etmeniz gereken adımları özetlemektedir. Bizlerle iletişime geçerek ameliyat sürecini daha güvenli ve rahat bir şekilde geçirebilirsiniz. Bizleri web sitemizden, YouTube’dan ve Instagram’dan takip ederek daha fazla bilgiye anında erişim sağlayabilirsiniz. Boyameliyatı Ailesi hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz.