Boy Uzatma Ameliyatından Sonra Koşabilir miyim?

Boy uzatma ameliyatı sonrasında hastalar doktorlarının önerdiği doğrultuda dinlenmeli ve gerekli tedavilerini aksatmamalıdırlar. Bu ameliyat sonrasında iyileşme süreci biraz uzun sürmekle birlikte doğru tedaviler uygulandığında hastaların gündelik yaşamlarına tıpkı eskisi gibi dönmeleri mümkündür.

Boy uzatma ameliyatından sonra koşabilir miyim? Sorusu ise hastalar tarafından en çok gelen sorular arasındadır. Bu soruya evet yanıtını versek de öncesinde dikkat etmeniz gereken unsurları da göz önünde bulundurmalıyız.

Ameliyat Sonrasında Ne zaman Koşabilirim?

ameliyat sonrasında ne zaman koşabilirim?

Öncelikli olarak şunu belirtmeliyiz ki boy uzatma ameliyatından sonra iyileşme süresi yaklaşık 1 yıl kadar sürmektedir. Eğer doktorunuz onay verirse 9-12 aylık periyod içerisinde hafif tempolu koşular yapabilirsiniz fakat genellikle bu süre 1 yılı bulmaktadır. Bazı hastaların kemik kaynama süreçlerine ya da olası komplikasyonlara bağlı olarak bu süreçleri 1.5 seneyi de bulabilmektedir. Bu noktada koşuya başlamadan önce mutlaka gerekli muayenelerinizin yapılması ve röntgenlerinizin doktor tarafından incelenmesi gerekmektedir.

Unutulmamalıdır ki tam kaynamayan kemiklere oluşturulacak fazla yük bacağınızdaki çivilerin kırılmasına sebep olabilir. Bu yüzden doktorunuz tarafından bu onayı almanız çok önemlidir!

Burada unutulmaması gereken nokta her hastanın aynı şekilde spor faaliyetlerini gerçekleştiremeyebileceğidir. Bacak uzatma ameliyatı sonrasında çoğu hasta eski faaliyetlerine geri dönebilse de bazı hastalarda yürüyüş değişikliği ve koşma hızının azalması gibi problemler meydana gelebilmektedir. Bu noktada ise genellikle doktor kontrolünde fizik tedaviler ile hastaya destek sağlanmaktadır.

Boy Uzatma Ameliyatı Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Boy uzatma ameliyatından sonra dikkat edilmesi gerekenler

Doktor kontrolünde gerekli tedavilerinizin tamamlanmasının ardından günlük hayatınıza dönmenizde bir sakınca yoktur. Ancak bilindiği üzere bu birkaç haftalık bir süreç değildir. Boy uzatma ameliyatı tedavi süreci de oldukça uzun süren bir operasyon çeşididir. Bu yüzden pansumanlarınızı düzenli yaptırmalı, bol bol dinlenmeli ve fizik tedaviyi kesinlikle aksatmamalısınız.

Doktorunuz tarafından önerilen tedavileri aksatmanız durumunda iyileşmenizde gecikmeler ya da daha ciddi rahatsızlıklar meydana gelebilir. Bu yüzden de yalnızca ameliyatın değil sonrasındaki sürecin de büyük bir titizlikle yürütülmesi gerekmektedir.

Koşu Öncesi Olası Riskleri Minimuma İndirmek için Alınacak Önlemler

Koşu öncesi oluşabilecek riskleri minimuma indirmek için alınması gereken önlemler

Boy uzatma ameliyatından sonra spor faaliyetlerinize geri dönmeden önce dikkatli olmanız çok önemlidir. Aylarca aktif spor yapmayan vücudunuza birden yüklenmek yaralanmanıza ya da sakatlanmanıza sebep olabilir. Koşuya başlamadan önce dikkat etmeniz gereken faktörleri sizler için derledik:

  1. Koşu sıklığınız: Koşmaya başlamadan önce ilk dikkat etmeniz gereken nokta koşuya birden yoğun şekilde başlamak yerine aşamalı olarak başlamaktır. Bu noktada önce kısa yürüyüşler, ardından kısa ve hafif tempolu koşular ve sonrasında aralıklı koşularla devam etmeniz süreci çok daha sağlıklı geçirmenizi sağlayacaktır.
  2. Zemin: Koşu esnasında dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da zemindir. Koştuğunuz zeminin beton olması hem koşmanızı zorlaştıracak hem de düşme gibi durumlarda pek çok tehlikeyi beraberinde getirecektir. Bu yüzden de koştuğunuz zeminin çim, toprak ya da asfalt olması size avantaj sağlayacaktır.
  3. Mola zamanı: Mola vermeden koşmak yalnızca boy uzatma ameliyatı olan kişiler için değil herkes için ciddi problemler meydana getirebilir. Özellikle ameliyat sonrasında spora adapte sürecinde molasız ve uzun şekilde koşu yapılması bacaklarınızı fazla zorlayarak sakatlanmanıza sebep olabilir. Bu yüzden mola vererek koşunuzu tamamlamanız sağlığınız açısından en önemli kriterlerden biridir.
  4. Uygun ayakkabı: Bir diğer önemli faktör ise kullandığınız ayakkabının koşuya uygun olmasıdır. Bacaklarınızda herhangi bir sakatlanma ya da zorlanma olmaması için kullandığınız ayakkabıya dikkat etmeniz oldukça kritik bir husustur. Ayrıca ayağınızı çok sıkan bir ayakkabı yerine biraz daha bol kalacak bir ayakkabı tercihi performansınızı da olumlu anlamda etkileyecektir.
  5. Doktorunuzla iletişim: Koşunuza başlamadan önce mutlaka doktorunuzla görüşüp onayını almanız gerekmektedir. Ayrıca spor sürecinde doktorunuza detayları vermeniz ya da olası bacak ağrısı, acısı ve rahatsızlıklar için doktorunuzla iletişimde kalmanız önem arz etmektedir.

SIK SORULAN SORULAR

  1. Boy uzatma ameliyatından sonra spor yapılır mı?

Gerekli fizik tedavileriniz tamamlandıktan ve de doktorunuzun onayını aldıktan sonra spor yapmaya başlayabilirsiniz. Ancak başlamadan önce röntgen çektirmeniz ve muayene olmanız çok önemlidir.

  1. Boy uzatma ameliyatı olanlar koşabilir mi?

Boy uzatma ameliyatı olan kişiler koşabilirler ancak bunun için tedavilerini tamamlamaları ve doktorlarının onayını almaları gerekmektedir. Ameliyat sonrasında koşuya başlamak için yaklaşık olarak 1 yıllık periyod gerekmektedir, bazı hastalar için ise bu süreç 1.5 yıla kadar uzayabilmektedir.

  1. Boy uzatma ameliyatı olanlar futbol oynayabilir mi?

Gerekli tedavi süreçleri tamamlandıktan sonra boy uzatma ameliyatı olan kişiler tüm sporları yapabilir. Ancak bu durum için gerekli tüm tedavilerinin bitmiş olması ve röntgen çekimlerine göre doktordan onay almaları gerekmektedir.

    Uzatma miktarı, uzatma süreci, yöntemlerin farkı, ameliyat riski hakkında bilgilendirileceksiniz.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Whatsapp
    Online Görüşme

    Online
    Görüşme

    Canlı Destek Botu
    Online Görüşme

    Canlı
    Destek AI

    BoyAmeliyatı AI Asistan X

    Merhaba ben Türkiye'nin ilk boy uzatma ameliyatı şirketi olan BoyAmeliyatı ekibi tarafından yapılmış Dünya'nın ilk yapay zeka boy uzatma ameliyatı asistanıyım. Bana boy uzatma ameliyatıyla ilgili istediğiniz soruyu sorabilirsiniz..

    Bu konuşma, bir yapay zeka modeli ile gerçekleştirilmektedir. Yapay zeka tarafından verilen yanıtlar genel bilgilendirme amaçlıdır ve yasal olarak bağlayıcı değildir. Kesin bilgi almak için lütfen hasta temsilcisi ile iletişime geçiniz.