Boy Uzatma Ameliyatı Ağrılı mı?

boy uzatma ameliyatı ağrılı mı?Boy uzatma ameliyatı diğer ameliyat türlerine kıyasla nispeten daha zorlu bir süreç gerektirmektedir. Bunun ana sebebi ise hastaların kemik ve kas sağlığını kazandıkları süreç içerisinde fizik tedavilerine devam etmeleri ve günlük hayatlarına bir süre ara vermeleri gerekmesinden kaynaklanmaktadır.

Ameliyatın ardından hastaların bacak uzatma ve fizik tedavi süreçleri devam etmektedir. Tam da bu noktada ameliyat olmayı düşünen kişilerin en çok merak ettiği konu ağrı ile ilgili olmaktadır. Öncelikli olarak şunu belirtmeliyiz ki ameliyat sonrasında ve fizik tedavi süreçlerinde hastaların ağrıları olmaktadır. Ancak bu ağrının eşiği kişiden kişiye oldukça farklılık göstermektedir. Bazı hastalarımız normal ve çok şiddetli olmayan bir ağrı hissettiklerini söylerken, bazı hastalarımız da yoğun bir ağrı yaşadıklarını söyleyebilmektedirler. Bu yüzden de bu noktada gerçekçi bir cevap vermek adına hastaya karşı şeffaf olmak önemlidir. Ancak şunu da belirtmeliyiz ki ağrı durumunuza göre uzman sağlık ekiplerimiz gerekli ağrı kesicileri de uygulamaktadır; bu da süreci kolaylaştırmaktadır.

Ameliyat Sonrasında Boy Uzatma

Boy uzatma ameliyatının ardından bacakların her gün yaklaşık olarak 1mm uzatılması, cerrahi müdahalenin bir parçası olan cihazlar (eksternal ya da internal fiksatör) aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Bu süreç, kemiklerin yavaşça ayrılmasına ve yeni kemik dokusu oluşarak bu boşluğu doldurmasına olanak tanır. Süreç adım adım şu şekilde özetlenebilir;

  1. Cerrahi İşlem: Uzman doktor, bacakta osteotomi işlemi gerçekleştirmekte ve sonrasında hastanın bacağına kemiklerin yavaşça ayrılabilmesi için tercih edilen yönteme bağlı olarak eksternal ya da internal fiksatör yerleştirilir.
  2. Uzatma Süreci: Ameliyattan birkaç gün sonra, uzatma süreci başlar. Bu süreç, günde 1mm olacak şekilde eğer LON yöntemiyse vidaların döndürülmesiyle, Precice 2 yöntemi ise de uzaktan kumandayla genişletilme yapılmasını içerir.
  3. Yeni Kemik Oluşumu: Kemikler arasındaki boşluğu doldurmak için yeni kemik dokusu (kallus) oluşur. Bu, kemiklerin yavaşça uzamasına ve sonunda istenen uzunluğa ulaşmasına olanak tanır.
  4. Rehabilitasyon: Bu süreç fizik tedavi ve rehabilitasyonu da içerir. Ameliyat sonrası dönemde fiziksel terapi, kas kuvvetini, esnekliği ve genel hareket kabiliyetini korumak ve geliştirmek için hayati önem taşır.
  5. İzleme ve Ayarlama: Doktorlar, kemiklerin doğru şekilde uzadığından ve yeni kemik dokusunun sağlıklı bir şekilde oluştuğundan emin olmak için düzenli kontroller yapar. Gerekirse, uzatma sürecinde ayarlamalar da yapılabilir.

Boy uzatma ameliyatı ciddi bir cerrahi operasyondur. Ameliyatı olmak isteyen kişilerin hem ameliyat hem de ameliyat sonrası süreci detaylı bir şekilde bilmeleri oldukça önemlidir. Bu yüzden de uzman bir doktorla görüşerek süreç hakkında görüşmek gerekmektedir.

Boy uzatma ameliyatıyla ilgili daha detaylı bilgi almak isterseniz YouTube sayfamızı takip edebilir ve direkt olarak hasta temsilcilerimizle iletişime geçebilirsiniz.

    Uzatma miktarı, uzatma süreci, yöntemlerin farkı, ameliyat riski hakkında bilgilendirileceksiniz.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Whatsapp
    Online Görüşme

    Online
    Görüşme

    Canlı Destek Botu
    Online Görüşme

    Canlı
    Destek AI

    BoyAmeliyatı AI Asistan X

    Merhaba ben Türkiye'nin ilk boy uzatma ameliyatı şirketi olan BoyAmeliyatı ekibi tarafından yapılmış Dünya'nın ilk yapay zeka boy uzatma ameliyatı asistanıyım. Bana boy uzatma ameliyatıyla ilgili istediğiniz soruyu sorabilirsiniz..

    En fazla kaç cm uzarım

    Hastalarımızın güvenliği ve sağlığının her zaman öncelikli olduğu gerektiğine inanıyoruz. Uzatma limitleri hastanın vücut yapısına bağlı olarak değişiklik gösterse de üst bacak için maksimum güvenli uzatma limitleri 6-8 cm, alt bacak için ise 5-7 cm'dir.

    Bu konuşma, bir yapay zeka modeli ile gerçekleştirilmektedir. Yapay zeka tarafından verilen yanıtlar genel bilgilendirme amaçlıdır ve yasal olarak bağlayıcı değildir. Kesin bilgi almak için lütfen hasta temsilcisi ile iletişime geçiniz.