Bu kez hikayemizin iki kahramanı var: Ali ve Eda. Kahramanlarımız merkezimize Avrupa’nın batısından, Belçika’dan ulaştı. Mutlu sonla biten hikayemiz Eda ve annesinin bize ulaşmasıyla başladı. Belçika’da yaşayan aile, çocuklarının kısa boylu olmaktan ötürü yaşadığı sosyal baskıdan ve olumsuz etkilerinden ötürü boy uzatma ameliyatını araştırmaya başladı. Türkiye’nin ilk boy uzatma ameliyatı şirketi olan merkezimiz Eda ve annesinin aklına takılan tüm sorulara şeffaf bilgi ışığında tatmin edici yanıtlar verdi.
Hasta danışmanımız Eda ve annesini bilgilendirirken diğer yandan ameliyat tarihiyle ilgili takvim planı yapılıyordu. Sürece sonradan dahil olan Ali ise yine hasta danışmanlarımız tarafından bilgilendirildi ve aileyle birlikte online muayene gerçekleştirildi. Özgüvensizlik, sosyal baskı, asosyalleşmeye meyil, yetersizlik hissi gibi kısa boylu olmanın yıpratıcı etkilerini yaşayan kardeşler online muayene ile birlikte uzama sürecine ilk adımlarını attılar.
İlk Görüşme: Muayene ve Risk Analizi
Online görüşmeler sonucunda Türkiye’ye gelmeye karar veren aileyi havalimanında hasta temsilcilerimiz karşıladı. Uzamak için heyecana kapılan kardeşler hemen doktorla görüşmek istiyordu. Ali ile Eda merkezimize geldiğinde doktorumuzla ve ekibimizle tanıştı. İlk tanışmada hastalar ve aileleri ameliyat hakkında yine yeniden yüz yüze bilgi almak, sürecin aşama aşama planlanmasını ister. Aile bu konuda içlerinin rahat edeceği bir plan oluşturulduğunu gördü.
Doktorumuz Ali ve Eda kardeşlerin hastanede gerekli test ve görüntüleme işlemlerinden geçmesini sağladı. Bu kapsamda gerçekleştirilenler şöyle;
- Kan tahlilleri
- Fiziksel muayene
- Röntgen işlemleri
- Genel anesteziye uygunluk
Gerekli işlemler uygulandıktan sonra kardeşlerin genel anestezi dahil hiçbir problemi çıkmadı. Kardeşler uzamak için son derece uygun koşullara sahipti! Aile işlemlerin ardından ameliyat gününe kadar konforlu ve keyifli hissedecekleri bir otele yerleştirildiler. Ekibimiz boy uzatma ameliyatı öncesi rutin işlem olan boy cetveli önünde fotoğraf çekme işlemini Eda ve Ali için de gerçekleştirdi. İki kardeş eski boylarına adım adım veda etmenin heyecanı içerisinde fotoğraflarını çektirdi.
Doktorumuz aileyi otelde ziyaret ederek sonuçlar hakkında bilgilendirdi, riskleri analiz etti ve ameliyat gününü belirledi. Kardeşler için büyük gün yaklaşıyordu!
İlk Ameliyat Eda’nın: Hanımlar Önden
Eda ameliyat öncesi 154 cm uzunluğa sahipti. Amacı 6 – 7 cm daha uzamaktı. Eda otelde konakladığı süre boyunca fizik tedavi uzmanımızın hazırladığı egzersiz programını uygulayarak fiziksel olarak ameliyata hazırlık yaptı.
Yeni bir yılın ilk ayında boy uzatma ameliyatı ile yeni bir yaşama adım atmaya hazırlanan Eda oldukça heyecanlıydı. Ameliyat günü geldiğinde 4 saatlik operasyon da başladı. Doktorumuz Eda’ya Kombine (LON) yöntemi uyguladı. Operasyon süresince her şey yolunda gitti. Doktorumuz operasyonu incelikle gerçekleştirdi ve tamamladı. Eda boy uzama ameliyatı sonrası yaklaşık 30 dk anestezi etkisinde kaldı ve ardından kendine geldi.
Eda anestezi etkisi geçtikten sonra bile hiçbir şekilde ağrı hissetmediğini, yalnızca bacaklarına yerleştirilen çivi girişlerinde hafif bir sızlama olduğunu belirtti. Doktorumuz ve hasta danışmanlarımız süreç boyunca yanında olduğu için herhangi bir şeyin ters gitme ihtimalinde erken müdahalede bulunulabilecekti. Ancak Eda ilk 3 gün ağrı hissetmedi ve yürüteç desteği ile ilk adımlarını atmaya başladı.
Eda ameliyattan birkaç gün sonra migren ağrısına tutulduğunda “bu ameliyat migren ağrısından çok daha rahat” diyerek sürecin kendisi için ne kadar konforlu geçtiğini belirtti. Eda da ailesi de bu konfordan oldukça memnundu. 5 gün boyunca hastanede zaman geçiren, düzenli pansuman yaptıran Eda 5. Gün geldiğinde her şeyden çok memnun kaldığını belirterek taburcu oldu, otelimize dönüş yaptı.
Eda ilk ameliyatın ardından 2. Ameliyat için ekibimizle görüşme sağladı, hazır olduğunu belirtti. Ancak ilk ameliyatın tamamen iyileşmesi bekleneceği için ikinci ameliyat ileri bir tarihe atıldı.
Eda’nın Boy Uzatma Ameliyatı Öncesi ve Sonrası Görüntüsü
Eda boy uzatma ameliyatı olduktan sonra 5 gün hastanede 15 gün otelde kaldı. Bu süre içerisinde fizik tedavi egzersizleri yapılarak kontroller yakından takip edildi. Fizyoterapist eşliğinde devam eden iyileşme süreci Eda’nın daha etkili sonuç almasını sağladı. 15 günün ardından Eda Belçika’ya geri döndü. Belçika’da da aynı özeni gösteren Eda, 20 günde bir olmak üzere röntgen çektirerek sonuçları danışmanlarımıza iletti. Böylece uzaktan da olsa uzama takibi yapıldı. Eda’nın durumunda herhangi bir problem yoktu ancak sürecin son basamağında vida girişinde küçük bir sorun yaşandı. Bu nedenle Eda İstanbul’a dönüş yaptı ve anesteziye bile gerek duyulmadan acısız şekilde tek bacağında cihaz değişimi yapıldı.
Eda 7 cm uzama elde ettiğinde artık cihaz çıkartma ameliyatı yapılmasına karar verildi. Cihaz başarılı bir işlemle çıkartıldıktan sonra Eda fizik tedavi almaya devam etti ve 1 ayın sonunda artık desteksiz şekilde yürümeye başladı.
İstanbul’a geldiğinde 154 cm olan Eda birkaç ayın sonunda artık 161 cm uzunluğa sahip! Bu Eda için devrim niteliğinde bir değişimdi ve kesinlikle çok ama çok mutluydu! Boyuna bağlı yaşadığı tüm olumsuz etkiler geride kalmıştı. Eda kendisini “özgüvenli ve iyi” hissettiğini belirterek tüm ekibe teşekkürlerini iletti. Yeni ve daha uzun boylu olduğun hayatında hep mutluluklar dileriz Eda. Bizi tercih ettiğin için teşekkür ederiz!
Ali’nin Boy Uzatma Ameliyatı
Ali ve Eda merkezimizde birlikte muayene olup gerekli tahlillerden geçtikten sonra önce Eda boy uzatma ameliyatı oldu. Eda hastanede ilk günlerini geçirirken birkaç gün sonra Ali ameliyata alındı. Ali’ye de tıpkı Eda’da olduğu gibi Kombine (LON) yöntemi uygulandı. Operasyon yaklaşık 3 saat sürdü. Ali 6 – 7 cm’lik bir uzama elde etmek istiyordu. Ameliyat öncesi boyu 158 cm olan Ali, süreç tamamlandığında 165 cm olmayı hedefliyordu.
Ali boy uzatma ameliyatı sonrasında çok fazla ağrısı olmadığını, tahmin ettiğinden çok daha iyi olduğunu belirtti. İlk gün gayet iyi geçtiği için Ali keyifliydi fakat ikinci gün biraz ağrısı oldu ve ağrı kesici desteği istedi. Aynı akşam bacak uzatma ameliyatı sonrası ilk fizik tedavi seansına girdi. Yürüteç desteği ile ileri – geri yürüyerek iyi bir başlangıç yaptı. Eda’ya göre Ali süreç içerisinde daha çok ağrı hissetti fakat genel hasta yelpazesine bakıldığında gayet iyi bir iyileşme dönemi geçirdi.
Boy Uzatma Ameliyatı Sonrası Fizik Tedavi
Ali birkaç gün hastanede kaldıktan sonra kardeşi Eda ve annesi ile birlikte otele döndü. Otelde bir hafta boyunca kalan aile hemşirelerin pansuman desteği, fizik tedavi uzmanlarının egzersiz rutini ile iyileşme dönemini iyi geçirdi. Tüm hastalarımızın boy uzatma ameliyatı öncesi ve sonrasında fizik tedavi uzmanlarımızın hazırladığı egzersiz programına uymasını bekliyoruz. Bu egzersizler kasların esnemesini sağlayarak hastanın fiziksel açıdan rahatlamasını ve ameliyatın kolay geçmesine katkıda bulunuyor. Ali ve Eda kardeşler de uzmanlarımızın önerisiyle egzersiz programına uyum sağladılar. İyileşme süreçlerinin konforlu ve hızlı ilerlemesinde bu egzersizlerin payı büyük.
Uzmanlarımız ve hasta danışmanlarımız iki kardeşin Türkiye’de bulundukları süre boyunca kontrollerini yakından yaptı. Belçika’ya dönüş gerçekleştikten sonra ise röntgen sonuçlarıyla online takip yapıldı ve hiçbir sorun yaşanmadan kardeşlerimiz sürecini tamamladı. Hastalarımız fizik tedavi programlarını düzenli uygulamak ve verim almak için evlerine koşu bandı, tens cihazı, elastik bant gibi egzersiz malzemelerinden oluşan bir alan oluşturdular. Boy uzatma ameliyatı gibi fiziksel bütünlüğü doğrudan etkileyen bir operasyondan sonra düzenli egzersiz yapmak oldukça önemli.
Ali’nin Boy Uzatma Ameliyatı Öncesi ve Sonrası Görüntüsü
158 cm ile ameliyata giren Ali, 165 cm uzama hedefiyle ameliyattan çıktı. Türkiye’de bulunduğu süre boyunca uzamaya başlayan Ali, kardeşi Eda gibi Belçika’ya daha uzun boylu olarak dönüş yaptı. Toplamda 7 cm uzayan Ali, “yıllardır yaşadığım sosyal baskı ve fobi nihayet sona erdi. Kendimi çok iyi hissediyorum. Üzerimdeki görünmeyen engeller ve psikolojik baskı kalktı, toplum içinde kendimi daha özgüvenli hissediyorum” cümleleriyle mutluluğunu ifade etti.
7 cm uzayan Ali, 3 ay kadar sonra kardeşiyle birlikte tekrar Türkiye’ye döndü ve cihaz çıkartma ameliyatı oldu. Uzmanlarımız gerekli kontrolleri gerçekleştirdi ve bir sorun olmadığını belirtti. Cihaz çıktıktan sonra kardeşlerimiz 3 gün otelde konakladı ve sağlıklı şekilde tekrar ülkelerine dönüş yaptılar.
Ali ve Eda kardeşlerin başarılı boy uzatma ameliyatı yolculuğu sona erdi. İki kardeş de şu an çok mutlu ve sağlıklı. Yaşamlarındaki en büyük engel kalktığı için özgüvenli bireyler olarak toplumdaki yerlerini aldılar. Siz de kısa boy cehenneminden kurtulmak istiyorsanız uzman ekibimizle tanışabilir, detaylı bilgi alabilir ve boy uzatma ameliyatı olabilirsiniz. Sürece dair ayrıntılı bilgi ve muayene randevusu almak için lütfen bizimle iletişime geçin!