Boy Uzatma Ameliyatı Hakkında Sorular ve Cevapları

İçindekiler


Boy uzatma ameliyatı hakkında sorular ve cevapları:

A) Boy Uzatma Ameliyatı Hakkında Sorular ve Cevapları – Karar Verme Süreci

  1. Boy uzatma ameliyatı nasıl yapılır?
  2. Boy Uzatma Ameliyatı için yaş sınırı var mı?
  3. Büyüme plaklarımın kapanıp kapanmadığını nasıl öğrenebilirim?
  4. Boy Uzatma Ameliyatı için hangi yöntemleri kullanıyorsunuz?
  5. Ameliyatla en fazla kaç cm uzayabilirim?
  6. Bacak Uzatma Ameliyatı maliyeti kaç cm uzayacağıma göre değişiyor mu?
  7. Estetik Amaçlı Uzatma Ameliyatı ücretini devlet/sigorta karşılıyor mu?
  8. Boy/Kemik Uzatma Ameliyatı yapan hastaneler hangileridir?
  9. Bacak Uzatma Ameliyatından sonra ameliyat izi kalıyor mu?
  10. Aynı anda hem alt bacak hem üst bacak uzatılabilir mi?
  11. Tek ameliyat olmayı düşünüyorum. Boyum alt bacaktan mı uzatılacak üst bacaktan mı uzatılacak?
  12. İki ameliyat olmayı düşünüyorum. İkincisini ne zaman olabilirim?
  13. Ameliyat sürecimin daha iyi geçmesi için neler yapmalıyım?
  14. Yurt dışından ameliyat olmak için Türkiye’ye gelebilir miyim?

B) Boy Uzatma Ameliyatı Hakkında Sorular ve Cevapları – İyileşme Süreci

  1. Ameliyattan çıktıktan sonra yürüyebilir miyim?
  2. Ameliyattan sonra hastanede ne kadar kalınıyor?
  3. Uzama sürecimi hastanede tamamlayamaz mıyım?
  4. İşime/Okuluma devam edebilir miyim?
  5. Ne zaman işime/okuluma geri dönebilirim?
  6. Sporcuyum/Spor yapıyorum boy uzatma ameliyatından sonra eskisi gibi spor yapabilir miyim?
  7. Kozmetik amaçlı boy uzatma ameliyatı yaptırsam da bana rapor verilecek mi?
  8. Boy uzatma ameliyatının riski var mı?
  9. Kollarım da bacaklarımla uzayacak mı? Uzadıktan sonra vücudumda bir orantısızlık olacak mı?

A) Boy Uzatma Ameliyatı Hakkında Sorular ve Cevapları – Karar Verme Süreci

1) Boy uzatma ameliyatı nasıl yapılır?

Boy uzatma ameliyatı hakkında sorular ve cevaplarına Boy uzatma ameliyatı büyüme plakları kapanmış kişilere uygulanıyor. Ameliyatla kemiklerinize uzatma cihazı takılıyor. Ve kemiğiniz bu ameliyatta uzayabileceği bir noktadan kesiliyor. Ameliyat sonrası cihaz yardımıyla kemikleriniz her gün 1 mm aralanıyor. Ve vücut da kendi özelliği gereği açılan boşluğu yeni kemik dokusuyla dolduruyor. Böylelikle günde 1 mm, 10 günde 1 cm, 70 günde 7 cm uzamış oluyorsunuz.

2) Boy Uzatma Ameliyatı için yaş sınırı var mı?

Boy uzatma ameliyatının yapılması için büyüme plaklarının kapanmış olması gerekir. Büyüme plakları kapanmış olan ve 50 yaşın altındaki kişiler muayene sonrası gerekli testler yapıldıktan sonra bu ameliyatı olabilir. 50 yaşın üzerindeki kişiler için ise önerilmiyor.


3) Büyüme plaklarımın kapanıp kapanmadığını nasıl öğrenebilirim?

Büyüme plakları genellikle 18-21 yaşlarında kapanmış olur. Ancak daha erken yaşlarda da kapanması mümkün. Kesin bilgi için endokrinoloji veya ortopedi doktoruna gitmelisiniz.


4)Boy Uzatma Ameliyatı için hangi yöntemleri kullanıyorsunuz?

Holyfix , Kombine ve Precice Yöntem detayları için sayfaları inceleyebilirsiniz.


5) Ameliyatla en fazla kaç cm uzayabilirim?

Hangi yöntemi seçerseniz seçin tek ameliyatta ortalama 5-8 cm, iki ameliyatta ortalama 12-15 cm kemik uzatma sağlanabilir.


6) Bacak Uzatma Ameliyatı maliyeti kaç cm uzayacağıma göre değişiyor mu?

Hayır. Ücret uzama miktarına bağlı değil. Tek ameliyatta 6-8 cm e kadar uzayabilirsiniz. Fakat uzatma yapan kişi isteğe bağlı olarak 4-5 cm’de de durabilir. Uzatma işlemini hasta evinde yapar. Doktor sadece uzayabileceği üst limiti söyler. Mesela en fazla 7 cm yap bırak der. 7 cm e gelinceye kadar fiyat sabit olur. Fakat 7 cm de hasta için yetersiz kalır ve hasta 2. ameliyatı talep ederse bu durumda 2 ameliyat fiyatı vermek durumundadır.


7) Estetik Amaçlı Uzatma Ameliyatı ücretini devlet/sigorta karşılıyor mu?

Hayır. Estetik ameliyata girdiği için devlet/sigorta(SGK) bu ameliyatın ücretini karşılamıyor. Bu durumda kullanılacak malzeme, hastane ve doktor masraflarının tamamını hasta karşılamak durumunda kalıyor.


8) Boy/Kemik Uzatma Ameliyatı yapan hastaneler hangileridir?

Bu ameliyat henüz yeni olduğu için hastane bazlı değil doktor bazlı araştırmanız gerekiyor. Önce doktor araştırması yapıp karar verdikten sonra doktorun çalıştığı hastaneye gitmelisiniz. Ankara, İzmir, Antalya gibi şehirlerde talep yoğun olmasına rağmen henüz yeteri kadar başarılı uzatma doktorunun olduğunu söyleyemiyoruz. Başarılı kemik uzatma doktorları genellikle İstanbul’da çalışıyorlar.


9) Bacak Uzatma Ameliyatından sonra ameliyat izi kalıyor mu?

Holyfix ve Kombine yöntemde ameliyat izi kalıyor. Precice yönteminde içten çivi takıldığı için çok az bir iz kalıyor. Ameliyat izlerini sizi rahatsız etmeyecek kadar lazerle sildirmeniz mümkün.


10) Aynı anda hem alt bacak hem üst bacak uzatılabilir mi?

Hayır. Aynı anda hem alt bacak hem üst bacak uzatılamaz. Bunlar iki ayrı ameliyat. Doktorlar ikisinin aynı anda yapılmasını önermiyorlar. Çünkü günlük 1 mm olan uzatma miktarı bu sefer 2 mm’e çıkmış olur ve bu kas ve sinir hasarlarına neden olabilir. Aynı şekilde vücutta 4 kırığın ve 4 cihazın olması vücut için oldukça zorlayıcı olabilir. İlk ameliyattan 4-7 ay sonra doktorunuz onay verdiğinde ikinci ameliyata başlanabilir.


11) Tek ameliyat olmayı düşünüyorum. Boyum alt bacaktan mı uzatılacak üst bacaktan mı uzatılacak?

Genellikle kadınların alt bacağının uzun olması, erkeklerin ise üst bacağının uzun olması daha estetik görünse de bunun için bir sınırlama yok. Bunların dışında; Üst bacak(femur) kemiği alt bacak(tibia) kemiklerine göre  1 cm daha fazla uzayabilir ve kemik kaynaması daha hızlı olur. Alt bacağın avantajları ise; Daha az ağrı olur ve hareket kabiliyeti daha fazladır.


12) İki ameliyat olmayı düşünüyorum. İkincisini ne zaman olabilirim?

İkinci ameliyat için ilk ameliyatın iyileşme sürecinizi tamamlamanız gerekiyor. Bu şekilde ikinci ameliyatı ilk ameliyattan en az 6 ay sonra olabilirsiniz.


13) Ameliyat sürecimin daha iyi geçmesi için neler yapmalıyım?

Fizik tedavi egzersizlerine daha erken başlamanız, esnetme hareketleri yapmanız özellikle yüzmeniz sizin için faydalı olacaktır. Bunların yanında ameliyat için kendinizi psikolojik olarak hazırlamanız ve kendinizi hazır hissettiğiniz zaman bu ameliyatı olmanız ameliyat sürecini daha rahat atlamanıza yardımcı olur.


14) Yurt dışından ameliyat olmak için Türkiye’ye gelebilir miyim?

Almanya, Hollanda, Finlandiya, ABD, İngiltere ve Avusturya gibi ülkelerde boy ortalaması yüksek olduğu için buralarda yaşayan vatandaşlarımız kendilerini daha kısa hissetmeye ve ameliyat olmanın çarelerini aramaya başlayabiliyorlar. Söz konusu ülkelerde bu ameliyatlar çok pahalı olduğu için Türkiye’de olmak hem uygun fiyat hem de kalite açısından daha avantajlı hale geliyor.  Aynı şekilde Azerbaycan ve Kıbrıs’tan da ameliyat için talepler gelebiliyor. Yabancı ülkelerden gelen hastalar hastanede 5-7 gün kaldıktan sonra dilerlerse ülkelerine dönüp sürece evlerinden devam edebilirler dilerlerse de hastaneye yakın bir yerde konaklama talep edebilirler. Uzakta olan hastalar da yakın bir hastanede kontrollerini yapıp sonuçlarını whatsapp veya mail yoluyla doktorlarına iletebilirler.


B) Boy Uzatma Ameliyatı Hakkında Sorular ve Cevapları – İyileşme Süreci


1) Ameliyattan çıktıktan sonra yürüyebilir miyim?

Genellikle ameliyatın ikinci gününden itibaren walker yardımıyla yürünüyor. Bazı hastalar ilk hafta bitiminde desteksiz yürüyebilirken çoğunlukla ilk 2-3 ay walker yardımıyla ya da koltuk değneği(kanadyen) ile yürünüyor. Bu durum hastadan hastaya değişiyor. Ameliyattan sonraki fizik tedavi egzersizlerinize dikkat ederseniz bu süreci daha sağlıklı ve hızlı atlatabilirsiniz.


2) Ameliyattan sonra hastanede ne kadar kalınıyor?

Ameliyattan sonra ortalama 5-7 gün hastanede kalıyorsunuz. Bu süreçte size hijyeninize nasıl dikkat edeceğiniz, egzersizlerinizi nasıl yapacağınız da öğretilecek.


3) Uzama sürecimi hastanede tamamlayamaz mıyım?

Uzama süreci yaklaşık 3-4 ay sürüyor. Bu süreci evinizde kendinizle ilgilenerek geçirmelisiniz. 3-4 ay boyunca hastanede kalmak ihtiyacı olan bir çok hastanın yerine geçmek demek bu yüzden hastanede kalamazsanız. Hastaneler her ne kadar sürekli temizlense de her gün yüzlerce hasta geliyor. Hijyeniniz açısından enfeksiyon kapmamanız için de evinizde kalmanız daha iyi olacaktır.


4) İşime/Okuluma devam edebilir miyim?

Uzama sürecinde evinizde kendinizle ilgilenmeniz gerektiği için okula ya da işinize gitmeniz pek önerilmese de bazı işler için (masa başı iş gibi) doktorun da onayıyla işinize gidebilirsiniz.


5) Ne zaman işime/okuluma geri dönebilirim?

Uzama süreci bittikten sonra (yaklaşık 3-4 ay) uzamanızı sağlayan cihazlar çıkartılacak. Cihazlar çıktıktan yaklaşık 2-5 hafta sonrasında gündelik yaşama geri dönme süreciniz başlıyor. Bu süreci tamamladığınızda işinize/okulunuza geri dönebilirsiniz.


6) Sporcuyum/Spor yapıyorum boy uzatma ameliyatından sonra eskisi gibi spor yapabilir miyim?

Bu yaptığınız spora göre değişir. Yine de halter güreş gibi ağır sporlar için en az 1 yıl beklemeniz gerekiyor. Hafif sporlar için 6 aydan sonra doktor kontrolünde yapabilirsiniz.


7) Kozmetik amaçlı boy uzatma ameliyatı yaptırsam da bana rapor verilecek mi?

Evet. Ameliyat olduğunuza dair heyet raporu alacaksınız. Rapor içeriğini muayene sırasında doktorunuzla konuşarak öğrenebilirsiniz.


8) Boy uzatma ameliyatının riski var mı?

Her ameliyatta olduğu gibi boy uzatma ameliyatının da bazı riskleri var. Enfeksiyon riski, balerin sendromu, eklem katılığı gibi riskler boy uzatma ameliyatı sonrasında görülebilen riskler arasında. Doktorun verdiği egzersizleri, fizik tedavinizi düzenli yaparsanız, hijyeninize dikkat edersiniz bu riski minimuma düşürürsünüz.


9) Kollarım da bacaklarımla uzayacak mı? Uzadıktan sonra vücudumda bir orantısızlık olacak mı?

Kollarınız da bacaklarınızla birlikte uzamayacak. 6-8 cm uzamak genel vücut oranınızı çok değiştirmiyor. Estetik algısı bacakların daha uzun olması yönünde değişti bunu son zamanlardaki mankenlere bakarak da gözlemleyebilirsiniz.


Boy uzatan egzersizler ve boy uzatma ameliyatı hakkında sorular ve cevapları makalemizde aradığınız sorunun cevabını bulamadıysanız veya daha detaylı bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz:

    Uzatma miktarı, uzatma süreci, yöntemlerin farkı, ameliyat riski hakkında bilgilendirileceksiniz.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    161 Yorum

    • Muhammed girkin
      16 Aralık 2020, 12:25

      Boyun 1.71 kilom 74 fiyat alabılırmıyım ?

    • Ceren
      28 Kasım 2020, 23:06

      Merhaba. Ben 15 yaşındayım. Kızım. Boyum 1.57. Sizce ne yapmalıyım? Boyum kısa mı?

      • Admin
        29 Kasım 2020, 14:15

        merhabalar hayırlı günler. kızlarda 18 yaşına kadar uzama görülebilir. bazen genetik faktörlerden veya düzensiz beslenme uykudan dolayı büyüme gelişimi daha küçük yaşlarda kapanabilir. endokrinoloji veya ortopedi doktoruna gidip sol elinizin röntgenini çekerek büyüme epifiz plaklarınız açık mı kapalı mı öğrenebilirsiniz. açık ise doktorunuzdan öneri alabilirsiniz egzersiz ek besin takviyesi gibi şeyler ile boyunuzun uzaması desteklenebilir. kapalı ise sadece ameliyat ile uzatma yapılabilir.

    • emre daşkesen
      23 Kasım 2020, 23:05

      Ben gt4 yarışçısı olmak için küçüklüğümden beri çabalıyorum yarış pilotu olmama engel olur mu

      • Admin
        25 Kasım 2020, 12:03

        merhabalar hayırlı günler. araç kullanmanızda sorun olmuyor. mesleki şartlara bakarsanız daha net bilgiye ulaşabilirsiniz. asker polis ve uçak pilotu olamıyorsunuz.

    • ozan
      21 Eylül 2020, 14:43

      Merhabalar size boy uzatma ameliyatı hakkında danışmak istiyorum boy 1.72 kilo 71 max. kaç cm uzayabilir. fiyat konusunda da bilgi verirmsiniz

      • Admin
        21 Eylül 2020, 14:49

        merhabalar ameliyat fiyatları ile ilgili mail adresiniz üzerinden size dönüş yapıldı.

    • Osman
      27 Temmuz 2020, 23:31

      Merhaba kombine yöntem uygulandığı zaman bacaktan dıştaki aletler ne zaman çıkar ve eskisi gibi yürüyebilirim. Ameliyat fiyatı tek bacak için mi yoksa hem sağ hemde sol bacak için mi fiyat geçerli.

    • Ufuk KARAOĞLU
      20 Temmuz 2020, 10:02

      Selamun aleyküm arkadaşlar bende tek bacaktan 4cm uzatma ameliyatı olacamda tavsiye edermisiniz ve ağrısı çok oluyormu birde kaç ay içerisinde düzelirim acaba

      • Admin
        20 Temmuz 2020, 15:58

        merhabalar hayırlı günler
        tek bacak 4 cm uzatma sürecini size anlatıyorum:
        kısalık alt bacaktan mı üst bacaktan mı tespit edilir. ve ameliyat ile kemik uzayabileceği bir noktadan kesilip uzatma cihazları takılıyor cihaz yardımı ile günde 1 mm olarak uzatma yapılıyor 10 günde 1 cm olur.
        4 cm için 40 gün gerekir. 40 günlük süreç içinde koltuk değneği ile hayatınıza devam edebilirsiniz. ağrılarınız 2-3 gün ameliyat ağrıları olur. süreç içinde kas gerginliği nedeniyle biraz ağrılarınız olur bunun için bacak esnetme egzersizi yapmanız gerekir. 40 günden sonra 1-2 hafta içinde cihazlarınız çıkarılır.

    • Murat
      14 Mart 2019, 15:54

      Hocam benim boyum 165 yaşım 21 spor başladım fitness ama metabolizma 19 yaş gösteriyor boy uzar mı? Uzaması için ne yapılır?

      • Admin
        22 Mart 2019, 09:49

        merhabalar murat bey erkeklerde 21 yaşına kadar uzama görülebilir epifiz plaklarınızın açık olup olmadığına baktırmanız gerekir açık ise esnetme egzersizleri ve doktorunuzun önerdiği ilaçları kullanarak uzama imkanınız olabilir. ortopedi veya endokrinoloji doktoruna gidip sol elinizin röntgenini çekerek epifiz plaklarınızın açık olup olmadığınız öğrenebilirsiz.

    • Aslı
      25 Ocak 2019, 12:43

      Tek bacak kısalığı nedeniyle boy uzatma ameliyatı oldum cihaz çıktı 2 ay sonra da alçım çıktı doktorum desteksiz tam olarak yürüyebilmek için 2 ay dedi desteksiz tam olarak yürüyebilmemin daha hızlı ilerlemesi için önereceğiniz egzersizler var mı birde yürüyememek gibi bir risk var mıdır, kendim tam ağırlık vererek desteksiz yürümeye çalışsam bir sıkıntı olur mu?

      • Admin
        26 Ocak 2019, 17:03

        Geçmiş olsun Aslı hanım.
        Desteksiz yürüyebilmek için kemikte yeteri kadar kaynama olması gerekir. Eğer kaynama olmadan yürürseniz ve kemik içerisinde çivi varsa vidaları kırma ihtimaliniz atar. veya içeride çivi yoksa kemiği kırma ihtimaliniz artar. Bu yüzden desteksiz yürüme kararı vermeden önce mutlaka röntgen çekilip incelenmeli ve doktor onayından sonra basmalısınız. Egzersizler ise kan dolaşımını arttırması sebebiyle dolaylı da olsa kaynamanızı hızlandırır. Aynı şekilde beslenmenize de dikkat ederek hem daha sağlıklı olur hem de daha hızlı toparlamış olursunuz.

    • Yeliz
      7 Ocak 2019, 20:31

      Kizim 16 yasinda 10 sene buyume tedavisi goruyor fakat 1.48de kaldi hocamizda amaliyat onerdi piskolojik olarak boyundan etkileniyorda acaba bizim amaliyati devlet karsilarmi bide bu amaliyatin riskler nelerdir

      • Admin
        8 Ocak 2019, 16:13

        Boy uzatma ameliyatları estetik kapsamına girdiği için sigorta destek vermiyor. Yalnızca cücelik durumunda veya bir bacak diğerine göre kısa kalırsa devlet karşılar.
        En çok karşılaşılan riskler; Enfeksiyon, hareket kısıtlılığı..

    • Name not
      4 Ocak 2019, 04:57

      Tek bacak uzatma oldum şimdi bacağım alçı da cihaz dizden çıkarıldı ama femur kemiğim de arada gerilme gibi ağrılar oluyor ve ayaklarımda yanma hissi oluşuyor alçılı bacağımla destekle yürüdüğüm zaman bacağımın üzerine yük vermememe rağmen ayaklarım hemen morarıyor ufak ağrılar gerilmeler yanma hissi gibi şeyler normal midir çünkü alçının ilk takıldığı zamanlarda olmuyorlardı içeriye takılan plakta kayma yada kırılma olmuştır diye korkuyorum öyle birşey olma ihtimali var mıdır

      • Admin
        4 Ocak 2019, 09:03

        Öncelikle geçmiş olsun.
        Ağrılarınız artıyor, ağrı kesicilere cevap vermiyor ve renk değişikliği(mor veya mavi) oluşuyorsa bu durumda doktorunuza görünmenizde fayda var. Bu birçok durumda alçının bacağınızı sıkması sonucu gerçekleşir fakat net tanı için doktorunuza görünmenizi öneririz. Kemik içerisine takılan plakta kayma olmaz. Ve üzerine ciddi bir yük vermediğiniz sürece kırılma da oluşmaz. Emin olmak için röntgen de çekebilirsiniz. Gerginlik ise muhtemelen uzatma yapmış olmanıza ve o bacağınızda rahat rahat esnetme egzersizleri yapamamanıza bağlı oluşuyordur. Uzatma ameliyatları sonrası bir dönem gerginli, uyuşma ve yanma hissi oluşabilir. Fakat alçı takıldığı için sürecinizin doktor kontrolünde olmasında fayda var.

    • Aylin
      29 Aralık 2018, 15:53

      Merhabalar tek bacak kısalığı için ameliyat oldum cihaz takılı olduğu zamanlarda doktorum fizik tedavi cihaz çıkarıldıktan sonra olacak demişti evde kendi kendime günlük 300-500 adım atarak hareket ediyordum cihaz takılmadan öncesinde de dizimi tam olarak bükemiyordum cihaz takılı olduğu dönemde de tam olarak dizimi bükemedim şuan cihaz çıkarıldı alçıya alındı internette kemik boyu uzatılsa da kaslar uzamazsa parmak ucunda yürüme devam eder gibi şeyler okudum size sorum kaslarımın uzamadığını nasıl anlarım, kemik kaynamış mı diye röntgen çekilmişti orda belli olmazmıydı dizlerimi cihaz takılıyken tam bükemem normal midir, kaslarımın uzamaması gibi bir durumu nasıl anlarım öyle bir şey olursa nasıl tedavi edilir?

      • Admin
        29 Aralık 2018, 16:00

        Merhabalar
        Geçmiş olsun.
        Cihazlar bacağınızda iken de o anki durumunuza uygun fizik tedavi egzersizleri yapabilirsiniz ki yapmanız da gerekir. Fakat her vaka kendi içinde özeldir ve doktorunuz sizin durumunuzu çok daha iyi bilir. Biz sadece genel bilgiler sağlıyoruz. Özellikle 3-4 cm uzatmadan sonra kas ve sinirler iyice gerileceği için bacaklarınızın yeni boyunuza adapte olması için esnetme egzersizleri çok önemli. Röntgenden kas ve sinir uzamasını anlayamazsınız. Bunu anlamanın en iyi yolu bir ortopedi doktoruna muayene olmak. Ayrıca uzamaya bağlı zorlanan kaslarda topuğun havada kalması(kısa aşil sendromu), uyuşukluk ve gerginlik hissi oluşur. Bu esnetmeyi sonradan fizik tedavi egzersizleriyle sonradan da kazanabilirsiniz. Doktorunuz da cihaz çıkarma sırasında esnetmeye katkıda bulunacaktır. Diz bükme egzersizleri cihazlar bacaktayken de çalışılabilir taii cihazlar çıktıktan sonra bükme egzersizlerinden daha çok verim alırsınız.

    • No name
      24 Aralık 2018, 17:17

      Ben 175 boyundayım. Boyumun normal olduğunu söyleyeceksiniz ama ben ne yazık ki girdiğim arkadaş ortamlarında, lise ve üniversite de en kısa 1-2 kişiden bir olmaktan çok sıkıldım. Sosyal hayatmı çok kötü etkiliyor ve aşağılık kompleksimi ne yapsam yenemiyorum. Türkiye’de bana bu ameliyatı yapacak doktor var mıdır sizce? Yoksa ne yazık ki yurtdışına gitmek zorunda kalacağım.

      Eğer varsa 2 ameliyat olup yaklaşık 188-89 cm olduktan sonra el, kol ve ayak uzatmak için de ameliyat olunabilir mi?

      • Admin
        24 Aralık 2018, 18:39

        Evet boyunuz normal 🙂 Türkiye ortalaması 1.74
        tabi neye göre kime göre normal olduğu ise kişiye göre değişebilir. Normal değişkendir çünkü özellikle böyle konularda. Herkesin beklentisi ve çevresi farklı olduğu için çoğu zaman hangi boyda olduğunuzdan ziyade nasıl hissettiğiniz önemli.
        Türkiye kemik uzatma ameliyatlarında oldukça tecrübeli doktorlara sahip. Dışarıdan ziyade içerisinin yeterli olacağını düşünüyoruz ki yurt dışından dahi ülkemize gelenler var.
        Kol uzatma ise 3 cm e kadar sağlanabilir. Ayak uzatma ise çok zahmetli ve estetik amaçlı uzatana hiç denk gelmedik.

    • Caner
      22 Aralık 2018, 01:38

      Merhabalar 17 yaşındayım tek bacak kısalığım vardı 5cm için uzatma ameliyatı oldum cihaz dizimde 4 ay durduktan sonra çıkarıldı dizime plak yerleştirilerek alçıya alındı 3 hafta sonra kontrole gittiğimiz de kaynamanın daha olmadığı söylendi size sorum 1) Neden kaynama bekleniyor herhangi bir kırık yaşamadığım halde ne kaynaması bekleniyor 2) eğer 5cm oluşturulan kemiğin kaynaması bekleniyorsa bu çok uzun sürmez mi 3) Üç hafta içinde kaynamanın hala olmaması normal midir? 4) Alçı çıkarıldıktan sonra ne kadar sürede desteksiz bir şekilde yürüyebilir ve hayatıma devam edebilirim Cevaplarsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler

      • Admin
        22 Aralık 2018, 07:37

        Merhabalar
        Öncelikle geçmiş olsun. 17 yaşında olmanız normal şartlar altında kemiklerinizin hızlı kaynaması açısından avantaj. Tabi kemik kaynaması daha birçok faktöre de bağlı olduğu için hastaya göre kaynama hızında belirgin farklılıklar olabiliyor. Plaklar vücut ağırlığını taşıyabilir fakat kemikten de destek alması gerekir. Yani kemiğinizde tamamen olmasa da plaklarınızla beraber sizi taşıyabilecek bir kaynama olması gerekir ki üzerine basıp yürüyebilesiniz. Aksi halde kemik yeteri kadar kaynamadan tam yük verip yürümek iyileşme sürecinizin daha da uzamasına sebep olur. Kemik kaynaması ile ilgili daha detaylı bilgi için bkz:
        Kemik Kaynamasını Etkileyen Faktörler

    • alpcan
      4 Kasım 2018, 03:22

      benim boyum 1.89 –1.95 olmak istiyorum kafamda takıntı haline getirdim neden derseniz benzemek istedim bir kurgusal karekter var micheal myers diye ona benzemek istiyorum çocuklumun filmi oldunda olabilir tabi 21 yaşindayim bana yapmak mümkünmü yoksa yasalmi ?

      • Admin
        4 Kasım 2018, 04:14

        Doktorlar genellikle ortalamanın altındaki kişilerin ameliyat olması taraftarı. Bu ortalama; kızlarda 162 cm, erkeklerde 174 cm.
        Çünkü kemik uzatma ameliyatları her ne kadar estetik amaçlı olunsa da; uzun süren, zorlu ve pahalı bir süreç. Bu yüzden gerçekten de güçlü nedenleri olan kişilere önerilebilir.

    • Işılay
      31 Ekim 2018, 09:27

      Boy uzatma ameliyatının ortalama ücreti nedir

      • Admin
        31 Ekim 2018, 09:31

        Türkiye’de kozmetik uzatma ameliyatları henüz yeni olduğu için doktorlar arasında da ve yönteme bağlı olarak çok geniş fiyat farklılıkları var. Ayrıca ilgili yasalar gereği website üzerinden fiyat yazamıyoruz. Dilerseniz +90 505 091 66 09 numaralı telefon üzerinden sesli veya whatsapp yoluyla ücretlendirme bilgisi alabilirsiniz.

    Whatsapp
    Online Görüşme

    Online
    Görüşme

    Canlı Destek Botu
    Online Görüşme

    Canlı
    Destek AI

    BoyAmeliyatı AI Asistan X

    Merhaba ben Türkiye'nin ilk boy uzatma ameliyatı şirketi olan BoyAmeliyatı ekibi tarafından yapılmış Dünya'nın ilk yapay zeka boy uzatma ameliyatı asistanıyım. Bana boy uzatma ameliyatıyla ilgili istediğiniz soruyu sorabilirsiniz..

    Bu konuşma, bir yapay zeka modeli ile gerçekleştirilmektedir. Yapay zeka tarafından verilen yanıtlar genel bilgilendirme amaçlıdır ve yasal olarak bağlayıcı değildir. Kesin bilgi almak için lütfen hasta temsilcisi ile iletişime geçiniz.