Hidroterapi Nedir?

Hidroterapi, diğer bir adıyla su tedavisi, ılık bir havuz içinde hastanın terapist eşliğinde fizik tedavi hareketlerini yaparak kaslarını açmasıdır. Boy uzatma ameliyatı geçirmiş bazı hastalarımız için hidroterapi oldukça faydalıdır.

Boy Uzatma Ameliyatında Hidroterapinin Önemi

Hidroterapi, yukarıda da bahsettiğimiz gibi bir tür fizik tedavi yöntemidir ve özellikle Precice 2 hastaları için uzama sürecinde oldukça faydalıdır. Precice 2 yöntemiyle olunan boy uzatma ameliyatından 2-3 hafta sonra ameliyat yaraları kapanır ve yaraların kapanmasıyla hidroterapi yapılabilir hale gelir.

Precice 2 hastaları uzama sürecinde 20 dakikadan fazla uzun süre ayakta duramazlar çünkü iç çivinin (intramedüller) kırılma riski vardır, bu yüzden de uzama sürecinde yalnızca yatak içi egzersizlerle fizik tedavi uygulayabilir.

Hidroterapiyle Precice 2 hastaları ayakta ve su içi egzersizlerle kaslarını daha kolay çalıştırıp bir rahatlamaya ulaşabilirler.

Kombine (LON) metoduyla ameliyat olunduktan sonra ise hastanın bacağında dış fiksatör olduğu için açık yaralar meydana gelir. Kombine (LON) hastasının pin dipleri düzenli olarak temizlenir ve pansuman yapılır fakat suya girmesi durumunda vidaların çevresinde enfeksiyon oluşma riski vardır, bu yüzden Kombine (LON) hastalarının uzama sürecinde hidroterapi yapılamaz. Hastanın uzama süreci bittikten 1 ya da 2 ay sonra hidroterapiye başlanabilir. Hidroterapi hastanın normal hayata geçiş sürecini hızlandıracak ve kas ağrılarını azaltacaktır. Elbette hastamız düzenli fizik tedavi egzersizlerine uzama süreci boyunca devam etmelidir.

Uzama sürecinde uygulanan egzersizlerin pdf’ini hasta temsilcimizden isteyebilirsiniz.

    Uzatma miktarı, uzatma süreci, yöntemlerin farkı, ameliyat riski hakkında bilgilendirileceksiniz.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Whatsapp
    Online Görüşme

    Online
    Görüşme

    Canlı Destek Botu
    Online Görüşme

    Canlı
    Destek AI

    BoyAmeliyatı AI Asistan X

    Merhaba ben Türkiye'nin ilk boy uzatma ameliyatı şirketi olan BoyAmeliyatı ekibi tarafından yapılmış Dünya'nın ilk yapay zeka boy uzatma ameliyatı asistanıyım. Bana boy uzatma ameliyatıyla ilgili istediğiniz soruyu sorabilirsiniz..

    Bu konuşma, bir yapay zeka modeli ile gerçekleştirilmektedir. Yapay zeka tarafından verilen yanıtlar genel bilgilendirme amaçlıdır ve yasal olarak bağlayıcı değildir. Kesin bilgi almak için lütfen hasta temsilcisi ile iletişime geçiniz.